támogatás

Van még munka bőven a KAP reformjával.
Az uniós agrárpolitika öt nagy reformja után, az aktuális válaszok megtalálása érdekében újabb változtatásokra van szükség.
Melyik tevékenységünk hozza és melyik viszi a pénzt – és csak a pénz az, amiért dolgozunk?
Csanádi Tamás MEGOSZ-elnök a hazai mezőgépgyártás optimista kilátásairól.
Nagyító alatt a termőföld, a klímaváltozás és a generációváltás kérdése.
Nagy István agrárminiszter szerint napjainkban dől el, hogy skanzen vagy versenyképes ágazat válik a hazai mezőgazdaságból.
A pályázat a legfontosabb természeti és időjárási kockázatokra kötött mezőgazdasági biztosítás díjához nyújt támogatást.
Abban talán egyetérthetünk, hogy a felelős gazdálkodáshoz hozzátartozik az időjárási kockázatok jövedelemtermelésre gyakorolt hatásainak bizonyos mértékű csökkentése.
Bár csökkent az ágazatban dolgozók száma, nőtt a kibocsátás – mi ez, ha nem hatékonyság?!
Már a miniszter is a tiltakozóakció mellé állt.
Az elmúlt 7 évben csaknem megtízszereződött a díjtámogatott növénybiztosítások állománya. Miután a vadak vagy az időjárás akár percek alatt katasztrofális károkat okozhat, megéri előre védekezni.
Kertelés nélkül vázolta a mai magyar mezőgazdaság helyzetét, kitörési lehetőségeit és néhány ellentmondását a szakminiszter az Agrárközösség–MKB Roadshow hódmezővásárhelyi állomásán február 19-én
Bemutatjuk a két napos precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai konferencia részletes programját. Egy magyarországi agrárkonferencia programja sem volt még soha ennyire gazdag.
Szakemberek előrejelzése szerint új lendületet kaphat a hazai szójatermesztés és újra nőni fog a termőterület annak jövedelmező volta miatt.
Soha rosszabb évet a mezőgazdaságnak, mint 2018 volt!
Több ponton is módosult a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése pályázat.
A csicsóka (Helianthus tuberosus), amely Amerikából 1605-ben került Franciaországba, a mostani, modern kori válságok idején különösen megérdemli a címben kívánt figyelmet, sokoldalúságának, hasznosságának köszönhetően.
Petőházi Tamás GOSZ-elnök szerint új szemlélet kell a 2020 utáni időszak kihívásaihoz