biológia

Tarlón hagyott milliók – avagy a kukorica szár- és gyökérmaradványának felhasználása
A tarló bontása ősszel, a nagyobb gyökér- és szármaradványokat hagyó kultúrák után ma már elengedhetetlen
„Egészséges élelmiszert az asztalra”
Növényorvosok a termelés, az élelmiszer és a környezet biztonságáért
Biológiai növényvédelem és hozamfokozás gyógynövényes preparátummal paprikahajtatásban
Európa fejlettebb országaiban fokozatos növekedést mutat a biotermékeket preferálók száma
TalajEGÉSZséget jelző talajbiológiai tulajdonságok
Ha talajEGÉSZségről beszélünk, akkor először is azt kell nyilvánvalóvá tenni, hogy a talaj egy önálló élő rendszer és a természet törvényei szerint működő EGYség, „ökoszisztéma”.
Sors által vezérelt, elfogadott életúton…
Egy sokféle ismerettel rendelkező, nagyvárosi polgári családból származó lány a megszokottnál hosszabb útkeresése napjainkban is általános jelenség...
Egészséges, jó minőségű magágyat gyorsan – mikrobiológiai támogatással!
A növények a vegetáció során a szemtermés mellett jelentős mennyiségű zöldtömeget állítanak elő, aminek nyersanyagai a víz, a talajból felvett tápelemek és a levegőből megkötött széndioxid.
Növénykórtani kockázat csökkentése, megoldások napraforgóban -  Miért a PROPULSE?
A modern élelmiszer-gazdaság, benne a növénytermesztés, az emberi lét fenntartásának alapjait megteremtő nemzetgazdasági ágazat, amely az ember által kevésbé vagy nem befolyásolható környezeti tényezők által jelentősen befolyásolt.
Gazdálkodók felelőssége
A mezőgazdasági termelés elsődleges célja a gazdálkodók szempontjából a nyereség realizálása, vagyis az input és output pozitív mérlege.
XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok - Hódmezővásárhely, 2018. május 10-12.
Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 25 éves története alatt a kiállítás szervezői 2001 óta eddig 18-szor hirdették meg az Állattenyésztési Termékdíj pályázatokat.
Igazi munkaközege a termelés
Halász László egész eddigi életpályája a szorgalmas, kitartó és tudás alapú növényvédős szakirányú munkára épült.