fbpx

Fizetési határidő közeledik!

Írta: Szerkesztőség - 2020 szeptember 02.

A kárenyhítési hozzájárulás megfizetésének határideje 2020. szeptember 15. –figyelmeztet a NAK. A fizetés kötelező, mulasztás esetén adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül.

 

 

A Magyar Államkincstár által megállapított kárenyhítési hozzájárulásnak 2020. szeptember 15-ig meg kell érkeznie a MÁK számlájára; ez az egyik alapfeltétele a kárenyhítő juttatás igénybevételének. A befizetésnek a 10032000-01220191-51900001 számú Mezőgazdasági támogatások szakmai költségvetési fejezeti alszámlájára kell megérkeznie. A közlemény rovatban fel kell tüntetni az ügyfélazonosító-számot és az adóazonosító jelet, vagy adószámot.

A kárenyhítési hozzájárulás megfizetése kötelező. A határidőre meg nem fizetett összeg adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül. Amennyiben nem történik befizetés, és a hozzájárulás összegét a Kincstár a fenti határidőt követően vonja le a gazdálkodónak járó egyik későbbi kifizetésből, akkor a termelő az aktuális gazdálkodási évben nem lesz jogosult kárenyhítő juttatásra.