Most dől el, mennyit kell fizetni kárenyhítési hozzájárulásként

Írta: Szerkesztőség - 2020 július 26.

A kárenyhítési hozzájárulás határidőre történő beérkezése az egyik alapfeltétele a kárenyhítő juttatás igénybevételének.

A fizetési kötelezettség részleteiről a Magyar Államkincstár 2020. július 31-éig határozatban tájékoztatja az érintetteket. A termelőknek 2020. szeptember 15. napjáig van lehetőségük a 2020. évi kárenyhítési hozzájárulás megfizetésére a 10032000-01220191-51900001 számú Mezőgazdasági támogatások szakmai költségvetési fejezeti alszámlájára.

 

 

Nem szabad megfeledkezni a közlemény rovat helyes kitöltéséről sem, hiszen a beérkező összeg beazonosítása csak ez alapján lehetséges. Fontos tehát az ügyfél-azonosító szám, illetve az adóazonosító jel, vagy adószám megadása! A kárenyhítési hozzájárulás megfizetése kötelező, tehát a határidőre meg nem fizetett összeg adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül. Amennyiben a hozzájárulás összegét a Kincstár a fenti határidőt követően vonja le, akkor a termelő már nem lesz jogosult kárenyhítő juttatás igénybevételére.

A mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer működését meghatározó jogszabályok elérhetőek a Magyar Államkincstár honlapján: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu