fbpx

Befizette már? Csütörtök a végső határidő!

Írta: Gönczi Krisztina - 2022 szeptember 13.

A Magyar Államkincstár felhívja a termelők figyelmét, hogy 2022. szeptember 15-ig van lehetőség a 2022. évi kárenyhítési hozzájárulás megfizetésének jogszerű teljesítésére.

aszály kukorica
Már júliusban látszott a kár (fotó: Horizont Média)

A 2022. szeptember 16-án, pénteken beérkező átutalások már határidőn túli teljesítésnek minősülnek! Az összeget mindenképpen levonják a számlánkról, a határidőre meg nem fizetett hozzájárulás ugyanis adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül. És ha a kárenyhítés ránk eső részét a Kincstárnak kell levonnia, az azzal jár, hogy elveszítjük a jogosultságunkat a kárenyhítő juttatás igénybevételére.

Az összeg határidőre történő beérkezése ugyanis az egyik alapfeltétele a kárenyhítő juttatás igénybevételének. A fizetési kötelezettség részleteiről a Kincstár július 31-éig határozatban tájékoztatta az érintetteket. Határidőben történő befizetésnek kizárólag a 10032000-01220191-51900001 számú Mezőgazdasági támogatások szakmai költségvetési fejezeti alszámláján szeptember 15-ig jóváírt összeg tekinthető! Nem szabad megfeledkezni a közlemény rovat helyes kitöltéséről sem, itt az ügyfélazonosító számot, az adóazonosító jelet, illetve adószámot kell megadni.