fbpx

A SZEGÁNA Kft. megkezdte a DIECI teleszkópos rakodók forgalmazását

Írta: Szerkesztőség - 2010 május 10.

2010 márciusában, miután a SZEGÁNA Kft. megkapta a mezőgazdasági forgalmazói jogot Magyarországra a DIECI teleszkópos rakodókat gyártó olasz nagyvállalattól, cégünk haladéktalanul kiküldte területi képviselőit a gyártóhoz, hogy munkatársaink kellő szakismerettel rendelkezzenek a gépekkel kapcsolatban.

 

Megérkezvén a DIECI gyárba mindenki örömmel látta, hogy az olasz mellett a magyar lobogó is fel van húzva – a DIECI-nél így várják a vendégeket. A gyár teljesen új építésű – a legrégebbi épületük 4 éve készült el -, modern, stílusos kialakítású, és mint ahogy Lorenzo Parma a gyártó képviseletében beszámolt róla, a meglévő 3 gyáregység mellé még egy negyediket is felhúznak a közeljövőben. A gyártás 5 soron történik, évente így akár 6.000 gépet képesek előállítani. A teljes üzemet a profizmus, a precizitás magas foka jellemzi. A nagyfokú gépesítettség nem csak a gyártás során – az üzemben hatalmas lemezhajlító gépek, lézervágók, hegesztőrobotok, CNC-esztergák és marók dolgoznak -, hanem a pótalkatrész raktározása esetében is érvényesül, ahol számítógép-vezérelt targoncák dolgoznak!

A gyári oktatást követően rövidesen az első eladott teleszkópos rakodót, egy DIECI Mini Agri 25.6 TC-t is átadtuk Kiss Lajos, újszentiváni gazda részére, aki kérésünkre beszámolt arról, hogy miért ezt a gépet választotta:

– Családi gazdaságunk mintegy 80 ha szántóföldön gazdálkodik, emellett kertészettel és sertésteleppel is rendelkezünk. Rakodógépet a gabona kamionra pakolásához, kitrágyázáshoz, szalmakezeléshez és a kertészetben a raklapok mozgatásához használunk.

Korábban egy csúszókerekes rakodónk volt, amelyet a telephelyünk kis méretei miatt választottunk, de a gép jellegéből adódóan több probléma is jelentkezett; kicsi volt az emelési magassága a kamionok rakodásához, és könnyen el is akadt. Így ezt a gépet egy nagyobb emelési magasságú, kisméretű teleszkópos rakodóra szerettük volna cserélni. A piacon több gépet is megnéztünk; a DIECI-t – a kis mérete ellenére -sokkal masszívabb, erősebb felépítésűnek láttuk, mint más márkák hasonló gépeit, ráadásul a nagyobb terhelhetőség mellett igen fordulékony és emelési magasságában is a kategória egyik legjobbika. A YANMAR motort tapasztalataim alapján kiválónak tartom, a hidraulika-rendszer pedig itt is BOSCH, mint sok más, márkás gép esetében.

Az eddigi munka során a gép megfelelt azoknak a követelményeknek, amelyeket vele szemben támasztottunk: kényelmes, és kielégíti a mi igényeinket. Míg a korábban használt géppel több mint 2 óra kellett ahhoz, hogy egy kamionra 200 q búzát felrakjunk, most a DIECI-vel 400 q-t teljesítünk egy óra alatt.

A SZEGÁNA Kft.-től korrekt, jó ajánlatot kaptunk a teleszkópos rakodóra, ráadásul a használt gépünket is beszámították. Ennek megfelelően elégedettek vagyunk a vásárlással.

Korábban már több gépet is vásároltunk a SZEGÁNA-tól: MASCAR bálázót és vetőgépet, Bogballe műtrágyaszórót és JYMPA altalajlazítót. Régi partnercégnek tekintjük a Szeged melletti vállalkozást, hiszen vetőmagot is szoktunk tőlük vásárolni. A műszaki paramétereket tekintve hasonlóan jó minőségű gépeket árulnak, mint mások, de tapasztalataink szerint nagyon sokszor jobb ajánlatokat adnak, áraikat tekintve még rugalmasabbak – miközben a szolgáltatásukkal is elégedettek vagyunk.

Nagy Márk, Szegána Kft.