Kongskilde / -JF- zöldsorgépek Dániából

A dán -JF- cég kaszákat, rendkezelőket, traktorhajtású szecskázókat gyárt. A gyárat a Kongskilde csoport a közelmúltban megvásárolta, mivel a Kongskilde termékpalettájáról eddig hiányoztak a zöldsor gépei.

A cégcsoport terve alapján a -JF- termékek Kongskilde név alatt kerülnek forgalmazásra a korábbi -JF- forgalmazókon keresztül, tehát Magyarországon továbbra is a SZEGÁNA Kft. a kizárólagos hivatalos importőr, aki ellátja az alkatrész-forgalmazást és biztosítja a garanciális szolgáltatásokat. Fussuk át a termékpalettát, hogy milyen gépek közül választhatnak a gazdálkodók.

 

 

Tárcsás kaszák

A -JF- kaszák 2,0-3,6 m munkaszélességben készülnek, vagy kombinációban 8,6-12,3 m munkaszélesség érhető el velük, amely vetekszik az önjáró gépek teljesítményével.

A kaszák tárcsasorának különleges kialakítása alacsony, akár 4 cm-es vágási magasságot is lehetővé tesz, úgy, hogy közben a vágási szög mindösszesen 3o, ami egyenletes vágási magasságot és nagy betakarított zöldtakarmányt biztosít. A tárcsasor alacsony kialakítású, tehát az anyagáramnak nem kell nagyon megemelkednie, ezért egyenletes a kialakított rend. A tárcsasor alsó része sima, nagy felületű, így alacsony a talajnyomás, és kevésbé sérti a növényzetet, tehát az újrasarjadás könnyebben indulhat. A szélső tárcsatagok hengeres terelődobbal rendelkeznek, amely tiszta vágási szegélyt biztosít a levágott és még talpon álló szálastakarmány közt.

Az Easy-Lift-technológiának hála nem kell a tábla végén a függesztőkarokat mozgatni, így még a kardán káros rezgései is csökkennek.

Minden kasza beépített kővédelemmel rendelkezik, amelynél a tárcsasor egy esetleges ütközés esetén mechanikusan hátramozdul, hogy elkerülje a komolyabb károsodást. A Top Service-kialakítás minden egyes tárcsatag fogaskereke és csapágya számára célszerszám nélküli ellenőrzési lehetőséget biztosít. Egyes kaszák Quick & Safe pengerögzítéssel szereltek, amely célszerszám egyetlen mozdulattal történő pengecserét tesz lehetővé.

A kaszák szársértővel is rendelhetőek, amelyek a munkaszélesség 85%-os szélességében terítik a takarmányt, így használatukkal nagy munkasebesség és nagy területteljesítmény érhető el. Jobb az anyagáram, és egyenletesebb a képzett rend, ezáltal gyorsabb a rend bebálázása. A szársértő lehet:

  • műanyag ujjas, amelynek előnye a kis tömeg és a minimális karbantartásigény;
  • acélujjas, amely köves vagy erősen homokos részeken is használható;
  • gumihengeres, amely sérülékeny szálastakarmánynál használandó.

 

 

Rendképzők

1- és 2-rotoros rendképzők szerepelnek a kínálatban. Az 1-rotoros rendrakók 2,9-4,45 m munkaszélességben készülnek, mindegyiknél fokozatmentesen állítható a futópálya és csuklós a függesztőfej. Az R+ modelleknél tandem kerekes a felfüggesztés, zárt a hajtásház, és a rotorok mindkét végükön karbantartásmentes golyóscsapággyal szereltek. A 2-rotoros rendrakók 3,6-8,2 m munkaszélességűek, lehetnek függesztett vagy vontatott kialakításúak, a rendképzés történhet középre vagy oldalra, és hidraulikus rotorkiemeléssel rendelkezhetnek a táblavégi fordulókhoz.

Rendterítők

A rendterítők 4-8 rotoros kivitelben készülnek, és 4,5-8,8 m munkaszélességgel rendelkeznek; mindegyiknél állítható a dobási szög, csuklós a függesztőfej és zárt a rotorhajtás. A FingerLink hajtáslánc egyenetlen talajfelszín esetén is jó talajkövetés mellett viszi át a hajtást, és minimális a karbantartásigénye.

 

 

Szecskázók

Minden -JF- szecskázó felső aprítórendszerrel rendelkezik, amely alacsony energiaigényű, ami akár 100 LE teljesítményigény-csökkenést is jelenthet bizonyos kategóriában.

A felső aprítórendszer sokkéses dobbal rendelkezik, így egy esetleges késtörés esetén elegendő egyetlen kisebb kést cserélni.

A gépeken a visszahajtórendszer alapfelszereltség. A legkisebbnél ez elektromos hajtású, míg a többi hidraulikus visszahajtórendszerrel rendelkezik. A szecskázók 1,8-3,1 m munkaszélességgel, vagy 2-3 soros, sorfüggő kukoricaegységgel rendelhetőek.

mezőgazdaság munkagép rendképző rendterítő szecskázó Szegána Kft.