technológia

A forgatásnélküli és takarónövény-technológia előnyeiről.
Az új technológiák üzemi tesztelésének célszerűségéről és helyes gyakorlatáról Lajos Mihály, az Agrofil ügyvezetője beszélt.
A robotizáció révén a gazdálkodás nagyot változik: a fizikai munka visszaszorul, közben intenzifikálni kell a termelést.
2019. február 19-én és 20-án immár ötödik alkalommal rendezték meg a Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferenciát és Kiállítást, melyre több mint ezer érdeklődő és szakember látogatott el.
Igazi kihívás a tápanyag-utánpótlása: a hagyma a tápanyagokat és a vizet főként a talaj 20-25 cm rétegéből veszi fel.
- Szeretem, hogy „kitesszük az asztalra”a problémát
II. FMC Növényvédelmi Termelői Konferenciasorozat
A szántóföldi növénytermesztők számára a kora tavasz már sok feladatot tartogat.
KITE növényvédelmi és precíziós gazdálkodási továbbképzés
A versennyel kapcsolatosan számos, egymástól eltérő, sokszor negatív felhangú vélemény és megítélés hangzik el.
Letölthető a Nufarm növényvédelmi megoldások 2019, a Szántóföldi kultúrák, valamint a Szőlő- és gyümölcsültetvények növényvédelme 2019 is.
A robottechnológia kiteljesedése a precíziós gazdálkodásban érhető tetten.
Bemutatjuk a két napos precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai konferencia részletes programját. Egy magyarországi agrárkonferencia programja sem volt még soha ennyire gazdag.
Génszerkesztés, verseny, vetőmag-díj: merre tart a vetőmagágazat?
A SIMA Innovation Awards minden díja a gazdálkodási berendezések változásai és fejlesztései alapján megnyilvánuló tendenciák, a felhasználói elvárások, valamint a gyártók és beszállítók erre adott válaszainak minősítéseként szolgál.
Soha rosszabb évet a mezőgazdaságnak, mint 2018 volt!
A képzés célja, hogy bemutassa a modern technológiák vívmányait, és annak integrálási lehetőségeit a precíziós gazdálkodásban.
Irán mérlegeli annak lehetőségét, hogy magyar kukorica- és szójavetőmaggal termessze e kultúrnövényeket.
A világ tíz legveszélyesebb gyomfaja között számon tartott fenyércirok (Sorghum halepense) hazánkban is egyre nagyobb teret hódít.
A szakmai fórumokat járva felmerül a kérdés, hogy a takarónövény-technológia mennyire működőképes a hazai klímán és talajokon.