fbpx

Piacvezető konzervipari vállalat a gyakorlati képzésében

Írta: Barna Ferenc - 2021 július 18.

A Debreceni Egyetem (DE) elhívatott abban, hogy kutatás-fejlesztési feladatait vállalati együttműködések keretében valósítsa meg – jelentette ki Harsányi Endre agrárinnovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettes. Ennek szellemében stratégiai megállapodást kötött az egyetem a PARMEN Konzervipari Zrt.-vel, valamint a Farmgép Fejlesztő és Gépgyártó Kft.-vel.

 

Mezőgazdaság, konzervipari
Minőség-ellenőrzés, minőségirányítás területén nyújt lehetőséget a gyakorlati képzéshez a konzervipari cég (Fotó: PARMEN)

 

Az együttműködés révén tovább bővült a gyakorlati képzőhelyek száma

A Parmen Zrt. és a Farmgép Kft. az aláírt megállapodás szerint a DE gyakorlati oktatásában is szerepet vállal, továbbá pályázatok területén is együttműködnek a felek.

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar duális képzésében a partnervállalatok tevékenysége az agrárium egyre szélesebb spektrumát fedik le. Ezzel válik biztosítottá a versenyképes gyakorlati tudás az oktatási intézmény hallgatóinknak.

Az aláírt megállapodással egy piacvezető konzervipari vállalattal, valamint a hazai mezőgazdasági gépgyártást meghatározó piaci szereplőjével gazdagodott a vállalati képzőhelyek sora – mondta Harsányi Endre rektorhelyettes.

 

A PARMEN Konzervipari Zrt. évek óta a Debreceni Egyetem partnere

Vállalkozásunk sikerének záloga a szakképzet munkaerő, ezért is fontos, hogy közvetlenül is részt vegyünk a gyakorlati tudással rendelkező szakemberek oktatásában. A stratégiai megállapodással újabb területekkel gazdagodik az együttműködésünk. Társaságunknak a további fejlődéshez szüksége van a DE tudásbázisára, valamint pályázati projektjeinkben az egyetemi kapcsolatra – fejtette ki Széll István a PARMEN Zrt. vezérigazgatója. Elmondta, hogy a gyakorlatok alatt a fiatalokat a gyártás és a minőség-ellenőrzés, a minőségirányítás folyamatába vonják be.

 

Mezőgazdaság, Farmgép
A precíziós gazdálkodás, az innováció híve és megvalósítója a
mezőgazdasági gépgyártást meghatározó vállalat (Fotó: Farmgép)

 

A jövő mezőgazdászainak ismerniük kell a legújabb technológiákat

Permetező gépeinket a nagy múltú debreceni növényvédő-gépipar hagyományait követve gyártjuk a felhasználók igényeinek megfelelően, a legújabb technológiák alkalmazásával. Elkötelezett hívei vagyunk a precíziós gazdálkodásnak és a precíziós permetező növényvédelemnek. Szakmai bemutatókkal, technikai eszközök biztosításával és több évtizedes gyakorlati, szakmai tapasztalatunkat tudjuk segíteni a Debreceni Egyetem agrárhallgatóinak képzését – hangsúlyozta Gyökös Barna, a Farmgép Kft. ügyvezető igazgatója

 

Mezőgazdaság, konzervipari
A vállalati együttműködésre nagy hangsúlyt fektet az egyetem (Fotó: Debreceni Egyetem)

 

A stratégiai megállapodás eredményeként az egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának duális képzésében már 21 vállalati partner vesz részt.

 

Forrás: DE, Sajtóiroda