fbpx

A Case IH a SIMA-n mutatta be legújabb fejlesztéseit

Írta: Fodor Mihály - 2019 május 23.

A Case IH SIMA-standján a cég legfrissebb termékei is bemutatkoztak: a Versum CVXDrive, a hathengeres Maxxum 150 ActiveDrive 8 traktor, az EZ-Pilot™ Pro kormányvezérlés és az AccuGuide MotorDrive vezérlőrendszer.

Versum CVXDrive

A Versum CVXDrive traktorsorozat nagyszerű választás lehet azoknak a vegyes gazdaságoknak, tejelő tehenészeteknek, bérszolgáltatóknak és útkarbantartóknak a számára, akik könnyű, 100-130 lóerős gépet keresnek fokozatmentes sebességváltóval. Eddig a legkisebb CVXDrive hajtóművű Case IH traktor a jóval nehezebb és robusztusabb, négyhengeres, 116-145 lóerős Maxxum volt. Az új sorozat a Maxxum modellek és a már jól ismert Luxxum gépek közé illeszkedik, ezek: az új Versum 100 CVXDrive, a 110 CVXDrive, a 120 CVXDrive és a 130 CVXDrive; a szám mindegyiknél a 2200-as fordulatszámnál elért névleges teljesítményt jelöli.


A Case IH fokozatmentes váltójú nagytraktorok előnyei a kisebb teljesítménykategóriában is megjelennek

A Case IH fokozatmentes váltójú nagytraktorok előnyei tehát a kisebb teljesítménykategóriában is megjelennek, ami azzal jár, hogy stílusukban a nagy testvéreket idézik. Prémium megoldások és kis méret: mind a négy modell egyesíti magában a nagy gépek jellemzőit és kényelmét az üzemanyag-takarékos, fordulékony, könnyen kezelhető működéssel. Ez a fő előnye a fokozatmentes, 40 km/óra csúcssebességű váltóműnek, benne az Active Hold Control vezérlővel és az automata teljesítményszabályozással (APM). Része a gépnek a 110 l/perc teljesítményű zárt központú terhelésérzékelős hidraulikaszivattyú, illetve a négyoszlopos, kényelmes, minden irányba tökéletes kilátást nyújtó fülke.

Maxxum 150 ActiveDrive 8

Az új hathengeres, 145 lóerős Maxxum 150 ActiveDrive 8 SIMA-n történő bemutatásával válik teljessé a Maxxum traktorcsalád, melynek csúcsmodellje a hathengeres Maxxum 150 Multicontroller.

Mindössze alig hat tonna fölötti tömegével, illetve a négyhengeres gépekével megegyező 2 642 mm-es nyomtávjával és 5 137 mm hosszával a Maxxum 150 az ilyen teljesítményű hathengeres traktorok piacán a legkönnyebb, legkisebb modell. A Stage IV emissziós előírásoknak megfelelő 6,7 literes FPT Industrial motor a szabadalmaztatott Hi-eSCR szelektív katalitikus redukció elvével működik, karbantartást nem igényel, nincs benne kipufogógáz-recirkuláció, teljesítménye 2200-as fordulatszámon 175 LE, 1500-as fordulaton pedig 740 Nm a nyomaték. Az új modell ActiveDrive 8 váltóműve háromsoros, nyolclépcsős powershift, vagyis összesen 24-24 előre- és hátrameneti sebességfokozata van. Az ActiveDrive 8 az egyetlen kétkuplungos váltó, amely opcionális mászófokozattal is rendelkezik, így pedig a fokozatok száma is duplájára, 48-48-ra nő. A legkisebb sebesség 200 m/óra alatti. A Maxxum 150 ActiveDrive 8 része az automata teljesítményszabályozás (APM), ami különösen hasznos, ha változatos terepviszonyok között folyik a munka. A fordulatszám automatikusan csökken, ha kevesebb teljesítmény is elég, így az APM jelentősen csökkenti a fogyasztást és a működési költségeket.

EZ-Pilot® Pro/AccuGuide MotorDrive

Az EZ-Pilot® Pro egy nagy teljesítményű beépített, kormányzást segítő rendszer, mely a Trimble Nav-900 vezérlővel és a Case IH AFS Pro 700 érintőképernyős kijelzővel együtt működik. A gépkezelő figyelemmel kísérheti és irányíthatja a traktor és a munkagép működését, továbbá az automata kormányzás beállításait egyetlen kijelzővel. A rendkívül pontos, 2,5 cm-en belüli rendszer RTK+ jeleket használ. Az EZ-Pilot Pro a kormányoszlopba van beépítve, hogy a fülke ne legyen túlzsúfolt, és a gépkezelő jól elférjen. A terephajlatok torzítását beépített megoldás küszöböli ki, tehát durva, dimbes-dombos vidéken is megmarad a pontosság; ennek 1,6 km/óra és a művelési irányra 45° szög a határa. Irányváltáskor akár 15 másodpercnyi automata vezérlés kapcsol be, hogy a forgónál a lehető legpontosabb legyen a csatlakozás.

A Case IH AccuGuide része az AutoPilot™ Motor Drive és a Trimble által gyártott Nav-900 vezérlő, plusz a Case IH AFS Pro 700 érintőképernyős kijelző; ez nem csupán nagy pontosságot eredményez, hanem további előnyei is vannak. A precíziós műveletekhez akár 300 m/óránál is lehet használni, a rendszer teljesen kompatibilis a Case IH AccuTurn-nel, amely a táblavégi automata fordulást segíti. Egy gombnyomásra az AccuTurn nagyon egyszerűen és pontosan elvégzi a fordulás és az új sor felvételének feladatát.

CÍMKÉK SIMA