fbpx

Agritechnica 2023: jelentős a látogatói érdeklődés

Írta: Fodor Mihály - 2023 április 29.

Alig hét hónap van hátra, és máris nagy a látogatói érdeklődés az Agritechnica 2023 szakvásár iránt. A nemrégiben megkérdezett látogatók mintegy 68 százaléka már eldöntötte, hogy ellátogat a világ vezető szakvásárára, amelyet még ebben az évben rendeznek meg, míg további 31 százalék a következő hónapokban véglegesíti terveit – derül ki az Agritechnica Tracker aktuális felméréséből.

AGRITECHNICA 2019, Halle 9. 15.11.2019, Hannover. Foto: Swen Pförtner +++ swenpfoertner.com

Az Agritechnica Tracker, amely rendszeresen figyelemmel kíséri a nemzetközi agrárium látogatóinak szándékait és érdeklődését, a múlt hónapban mintegy 2200 potenciális Agritechnica-látogatót kérdezett meg Németországból, Európából és más nemzetközi mezőgazdasági régiókból, akik részt vettek az online felmérésben. Az Agritechnica, a világ vezető mezőgazdasági gépipari szakvására 2023. november 12-18. között kerül megrendezésre Hannoverben, Németországban.

„A precíziós gazdálkodás, a fenntarthatóság, a környezetvédelem, az automatizálás, az alternatív energiarendszerek és a villamosítás olyan témák, amelyek jelenleg rendkívül fontosak a nemzetközi mezőgazdasági gépgyártás számára. A ‘Zöld termelékenység’ vezérfonal alatt az Agritechnica olyan egyedülálló platformot kínál a szakmai látogatóknak, amely a nemzetközi növénytermesztés aktuális kihívásaira kínál műszaki megoldásokat” – mondta Timo Zipf, az Agritechnica projektvezetője.

 „A kiállítási terület 23 csarnokával és kiválasztott, szinte teljesen teltházas szabadtéri területeivel átfogó megoldásokat kínál a mezőgazdasági gépek valamennyi vezető vállalatának részvételével, valamint nemzetközi szakmai programot kínál szakértői megbeszélésekkel, konferenciákkal és új rendezvényformátumokkal” – teszi hozzá.

 A traktorok, a betakarítási technológia, valamint a talajművelés műszaki megoldásai mellett a látogatók érdeklődése a műtrágyázással, a szállítással, a mezőgazdasági szoftverekkel és a szerszámokkal, alkatrészekkel kapcsolatos kínálatra összpontosul. A robotika témája iránt is folyamatosan nő az érdeklődés.

Telt házas kiállítási terület, több mint 50 nemzet kiállítóival.

Az Agritechnica kiállítási területe szinte teljesen megtelt. A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) mint szervező több mint 50 nemzet mintegy 2500 kiállítójára számít. A kiállítási programot egy technikai program egészíti ki élő eseményekkel, bemutatókkal és a „szakértői színpadokkal” olyan témákban, mint az intelligens gazdálkodás, az automatizálás, az összekapcsolhatóság, az autonóm mezőgazdasági gépek és az alternatív hajtások. A nemzetközi mezőgazdasági gépkereskedelemben a „csúcsértékesítők” és fiatal szakemberek számára szervezett nemzetközi kereskedői ebéd a premiert ünnepli, a DLG Prototype.Club pedig az „agrifood start-ups” területtel együtt platformot kínál az újonnan alapított vállalatoknak és innovátoroknak.

Ezzel párhuzamosan kerül megrendezésre a Systems & Components, a mezőgazdasági gépek és a terepjáró szektor nemzetközi beszállítói iparának B2B piactere, valamint az „Inhouse Farming – Feed & Food Show”, a jövő önálló, a mezőgazdasági gyakorlattal szorosan összekapcsolt mezőgazdasági és élelmiszeripari rendszereinek új DLG platformja. Az Agritechnica előtt, 2023. november 10-én és 11-én kerül megrendezésre a „LAND.TECHNIK AgEng 2023”, a Német Mérnökök Egyesülete (VDI) által szervezett nemzetközi mezőgazdasági mérnöki konferencia.