fbpx

Magyar borok és pálinkák a ProWein 2023 szakvásáron

Írta: Kristóf Imre - 2023 március 30.

Közel 60 kiállító képviselte hazánkat az idei düsseldorfi ProWein szakvásáron, köztük több olyan borászat és pálinkafőzde is, akiknek ez volt az első részvételük. Az iparág vezető szakvására idén a fenntarthatósággal, a borok alternatív csomagolásaival, valamint az alkoholmentes és az alacsony alkoholtartalmú italokkal kiemelten foglalkozott.

A világon egyedülállóan átfogó kínálat

A mintegy 6000 kiállító több mint 60 országból érkezett. Felsorakoztak a borok és szeszesitalok vezető világpiaci szereplői: a kiemelt színvonalú borászatok és szeszfőzdék, a termelői együttműködések, szövetkezetek, az importőrök és az exportőrök, valamint a kereskedelmi ügynökségek.

ProWein 2023 szakvásáron

A legnagyobb kiállító nemzet hagyományosan Olaszország, majd a rangsorban Francia- és Németország következik Spanyolország előtt. A ProWein kínálatában a tengerentúli országok borai és a szeszesitalok szekciói is nagy számban sorakoztak fel.

Közös magyar boros- és pálinkásstand

A központi boros közösségi stand az Agrármarketing Centrum és a Magyar Bormarketing Ügynökség kooperációjaként valósult meg, több mint 30 borászat részvételével.

Magyar stand
Magyar stand a szakvásáron

Önálló közösségi standon szerepelt a Villányi borvidék, több egyéni kiállító, illetve kereskedőn keresztül további borászatok. A szeszesital-szekcióban pálinkás közösségi standon 3 főzde és a Pálinka Nemzeti Tanács mutatkozhatott be, de ebben a szekcióban szintén volt egyéni kiállító.

Érdeklődők a világ minden tájáról

A szakvásárra látogatók 141 országból érkeztek. Az ázsiai térség ismét feltűnően erőteljesen képviseltette magát.

Japán szeszesitalok
Japán szeszesitalok nagy választékban

Az érdeklődés középpontjában idén nem csupán a piacvezető termővidékek borai álltak: nagy kereslet övezte az alkoholmentes és az alacsony alkoholtartalmú italokat, valamint az alternatív csomagolásokat is. „A ProWein idén ismét bebizonyította, hogy a borászati és a szeszesital-szakma vezető nemzetközi szakvására. Ehhez a termelők szenvedélye is nagyban hozzájárult. Ismét a lehető legjobban teljesítettünk, hogy ne csak jók, hanem jobbak legyünk” – összegezte a sikeres vásárnapokat Erhard Wienkamp, a Messe Düsseldorf vásártársaság ügyvezetője. A soron következő düsseldorfi ProWein szakvásárt 2024. március 10-12. között rendezik meg.

Forrás: ProWein

További részletes tájékoztatás:

ProWein Magyarországi képviselet
BD-Expo Kft.
Szabados Katalin
Tel.: +36 1 346 0273
E-Mail: [email protected]