fbpx

A Green Max tápanyagai a kiskert szolgálatában

Írta: - 2023 március 08. -Hirdetés

A Genezis Green Max egy egyedülálló talajkondicionáló készítmény, a fenntartható és környezetbarát növénytáplálás nélkülözhetetlen eleme. A nitrogénműtrágyák új generációja, amelynél a talaj szerkezetének, termőképességének megóvása és fenntartása áll a középpontban. Talajjavító-hatóanyaga, a dolomit kb. 400 millió éve keletkezett, egyedülálló összetételű és minőségű ősi kőzet, mely a Balaton-mellékéről származik. A Green Max tápanyagain keresztül biztosítja a növényeink dinamikus növekedéséhez fejlődéséhez szükséges nitrogént, kalciumot és magnéziumot, javítja ellenálló-képességüket. A gyártásánál alkalmazott talajjavító összetevő szemcsemérete parányi (20-40 μm), így óriási fajlagos felületének köszönhetően a talajban gyorsan tud hasznosulni. Hatására javul a talaj szerkezete, nő a nitrogén- és foszforszolgáltató képessége, megélénkül a talajélet. Ezáltal nagyobb termésmennyiséget és jobb termésminőséget tudunk elérni.

A Green Max nitrogénje a növekedés motorja. A korai fejlődési időszakot követő gyors növekedés időszakában és később, a termésképzés során is szükséges pótlása. Nitrogénigényesek különösen a nagy zöldtömeget fejlesztő levélzöldségek – a fejes saláta, spenót, retek, kínai kel, karalábé, póréhagyma, petrezselyem –, de a paradicsom, uborka, paprika, dinnye és a burgonya is jelentős mennyiséget vesz majd fel a növekedés során (1. táblázat). A gyümölcsfák közül a nitrogénre igényesek az őszibarack, a szilva, a meggy, az alma és a bogyós termésűek (2. táblázat). Nitrogén nagyrészt a levelekben és a gyümölcsben van. Felvétele az éves intenzív növekedés és gyümölcsfejlődésidején a legnagyobb.

A Green Max nitrogéntartalma a növények számára fokozatosan, a talajban történő átalakulási folyamatok révén válik felvehetővé, minimalizálva ezzel a környezet nitrátterhelését. Emellett hosszabb ideig képes a növények nitrogénigényét kiszolgálni, mint más termékek.

A Green Max kalcium- és magnéziumtartalma révén különösen a mész- és magnéziumigényes növényi kultúrák – alma, körte, szilva, őszibarack, burgonya, borsó, és más kertészeti, valamint gyógy- és dísznövények – számára kiváló választás. A Green Max kalciumtartalma révén megakadályozza az alma stippesedését (keserű foltosodás), javítja tárolhatóságát. A vegetáció első felében fokozottan kell figyelni pótlására. Zöldségnövényeinknek pedig már palántakorban nagy szükségük van a kalciumra, a jó gyökérfejlődéshez. A Green Max magnéziumtartalma a nitrogénnel együtt felel növényeink gyönyörű zöld színéért, mivel ez az elem a zöld színtestek (klorofill) központi atomja.

A Green Max-szal könnyű dolgozni, szinte tökéletesen gömb alakú granulátum, mely pontosan adagolható és jól szórható.

1. táblázat: Felhasználási javaslat zöldségfélékben

2. táblázat: Felhasználási javaslat gyümölcsfélékben

Keresse a Genezis Partnerhálózat üzletkötőit bizalommal->https://genezispartner.hu/kapcsolat/uzletkotok/szantofoldi-uzletkotok/