fbpx

Minden kategóriában dobogós a hazai GoldenBurg burgonya

Írta: Gönczi Krisztina - 2022 december 18.

Salátának, főzésre és sütésre is kiválónak bizonyultak a Haladás Mezőgazdasági Zrt. GoldenBurg burgonyái a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta tesztjén. Mindhárom kategóriában a dobogóra kerültek.

GoldenBurg burgonya
Minden célra a legjobbak között a GoldenBurg fajták (forrás: GoldenBurg közösségi oldala)

Nemzetközi mezőny

A vizsgálat fókuszában a 8 legnagyobb hazai kereskedelmi láncban kapható csomagolt burgonyák álltak. 27 tételt vettek górcső alá, amelyeken összesen csaknem 8000 laboratóriumi mérést végeztek el. Többek között ellenőrizték a növényvédőszer-maradékok és a nehézfémek esetleges jelenlétét, valamint penész- és GMO-vizsgálatot is tartottak. Az ellenőrzött tételek több mint fele külföldi, import burgonya volt.

Minden felhasználási célra

A független teszt végeredményeként a GoldenBurg salátának való („A” típusú) piros Cherie és a főzni való („B” típusú) Red Fantasy burgonyája a harmadik helyen végzett. Külön öröm, hogy utóbbi kategóriában kizárólag bio termékeket soroltak előrébb a Nébih szakemberei, vagyis a Dunaegyházáról származó krumplik ezekkel is felveszik a versenyt. A cég sütni való („C” típusú) sárga Wega burgonyája ezüstérmet kapott. E szerint tehát nem volt olyan kategória, ahol a GoldenBurg burgonya ne került volna dobogóra.

„Krumplijaink a nemzetközi összevetést is kiállták, miután a vizsgált tételeknek több mint a fele importáru volt. A bio termékekkel szemben is kiválóan teljesítettünk. Ez pedig egyértelmű visszajelzés, hogy szakembereink nagyszerű munkát végeznek, termesztési folyamataink pedig a legmagasabb színvonalon állnak” – hangsúlyozta Kulich Éva, a Haladás Mezőgazdasági Zrt. kereskedelmi és marketing vezetője.

A Szupermenta teszt teljes eredményét itt találja.

Ez a cikk is érdekelheti a témában: Hasítanak a tömegtermékek, ismét népszerű a krumpli