fbpx

KRONE Comprima PLUS körbálázó

Írta: Szerkesztőség - 2020 április 29.

A korábbi X-treme erősített Comprima körbálázók 2019-től PLUS néven bővítik a termékkínálatot. Ezek a bálázók kompakt felépítésükkel és elsősorban nagyobb teljesítményükkel tűnnek ki, különösen a behúzórész és bálakamra került megerősítésre.

A takarmány felvétele – a jól ismert – vezérlés nélküli rendfelszedővel történik, melynek másik fontos jellemzője a szabadalmaztatott „W” fogelrendezés, mely tökéletes felvételt és anyagátadást biztosít a szeletelőrotor felé. A széthúzott „takarmányszőnyeg” és a kényszervágás révén szép vágáskép alakul ki, és nem jönnek létre terhelési csúcsok. A precíziós szeletelő 0/8/9/17 vagy 0/13/13/26 késsel dolgozhat, lehetővé téve ezzel az állattenyésztés által elvárt maximális rugalmasságot. Az alapgépnél szélesebb Novogrip hevederből kialakított keresztrudas bálakamra, megerősített hajtóláncokkal és lánckerekekkel tökéletesen tömör bálákat készít minden terményben. A terminálról elektromosan állítható bálatömörség révén a változó körülményekhez is gyorsan, rugalmasan lehet alkalmazkodni.

A kompakt és robusztus Comprima Plus négy változatban érhető el: szóló gépként F155 XC Plus és V150 XC Plus, továbbá bálázó-csomagoló kombinációként fix- (CF) vagy variokamrás (CV) modellként. A bálázók a legmodernebb CCI ISOBUS-os fedélzeti elektronikával vannak ellátva, mely alkalmas a TIM (Traktor-Implement-Management/a bálázó vezérli a traktort) funkció megvalósítására is.

‑ A bálázó erősített komponensekkel rendelkezik – ideális extrém körülményekre.

‑ Kompakt, nagy teljesítményű univerzális gép minden terményre.

‑ Semivario (1,25–1,50 m) és Vario (1,00-1,50 m) változat.

‑ Erősített Novogrip heveder a tökéletes bálaforgatáshoz és tömítéshez.

‑ Vezérlés nélküli „W” fogelrendezésű EasyFlow pickup.

‑ XCut szeletelő 17 vagy 26 késsel.

‑ Nagy átmérőjű továbbító- vagy szeletelőrotor hardox acélból.

‑ Választható hálós vagy fóliás kötözés.

‑ Széria automata központi lánckenés.

A Comprima PLUS (korábban X-treme) számos megerősített részt tartalmaz, melyekkel ezek a gépek a különösen nehéz, esetleg extrém körülmények között is alkalmasak a tartós üzemre.


A Novogrip hevederből kialakított keresztrudas bálakamra, megerősített hajtóláncokkal és lánckerekekkel tökéletesen tömör bálákat készít minden terményben

SZERZŐ: DOBOS PÉTER