fbpx

Az új intelligens permetezőgép

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 06.

HARDI NAVIGATOR i – Felkészültünk a jövőre.

A mindennapi növényvédelmi kihívások mellett napjainkban egyre több helyen kerül előtérbe a növényvédelmi munkák negatív környezeti hatásának csökkentése. A kijuttatási pontosság növelésével és a permetezőgép kezelhetőbbé és biztonságosabbá tételével az új HARDI NAVIGATOR „i” permetezőgépek kiemelkedő intelligens permetezési funkciókat kínálnak, felkészülve a jövő kihívásaira.

HARDI SmartCom

 

Az intelligens funkciók biztosításához az új HARDI SmartCom elektromos platform, azaz egy teljesen megújult elektromos rendszer szolgál alapul az intelligens fejlesztésekhez. A HARDI SmartCom teljes ISOBUS-funkcionalitást biztosít a használójának, tehát egyszerűen csatlakoztatható traktorokhoz és vezérlőegységekhez. A gyakorlatban a gépek vezérlése ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik melyek növényvédőszer-, ütés- és porálló borítással rendelkeznek.

 

Hardi ECU panel

 

HARDI ServiceTool

 

A HARDI ServiceTool az új elektromos platformmal együtt került kifejlesztésre, amellyel frissíthetik a permetezőgép szoftverét, diagnosztizálhatják a hibákat és új funkciókkal bővíthetik a rendszert. Minden SmartCom permetezőgép elő van készítve egy felhőalapú szerveren történő automatikus adattárolásra.

Diagnosztika működési területenként a hibákat funkcionális szinten térképezheti fel azáltal, hogy gyorsan megtalálhatja a hibás vezetékeket vagy érzékelőket.

 

Hardi ServiceTool: új lépés a növényvédelmi diagnosztikában

 

 

AutoNozzleControl – permetezés 50 cm-es szakaszokkal

 

 

AutoNozzle Control a fúvókánkénti szakaszolás precizitása

 

A jelenleg elérhető legnagyobb permetezi pontosság valósul meg a HARDI AutoNozzleControl automatikus fúvókánkénti szakaszoló funkciójával, amelyben a precízebb és nagyobb munkasebességű kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka egyedileg kapcsolható.

Auto módban a permetezőgép 50 cm-es szakaszokkal dolgozik, ezáltal elkerülhető az átfedéses permetezés növénykárosítása. A permetezési átfedések minimálisak, ebből adódóan akár 10%-os vegyszer-megtakarítás érhető el. A szélső fúvókák kiiktatásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is.

A növényvédelemben elengedhetetlen megbízhatóság és precizitás mellett a Hardi egyedi kezelőbarát megoldásai és precíziós fejlesztései teszik a NAVIGATOR “i” permetezőgépeket egy modern intelligens társsá a növényvédelemben.

A részletekért keresse hivatalos Hardi-forgalmazóját!