fbpx

Univerzális vetőgép változatos körülmények közé

Írta: Szerkesztőség - 2019 június 18.

Aki vetőgép-kombinációt keres, annak a Kverneland U-drill gabonavetőgép nyújthat alternatívát.

Ennek a gépkombinációnak nem akadály a szármaradványos, kevésbé előkészített talajba helyezni a magot, miközben 10-18 km/h sebesség mellett is pontos a mélységtartása. Nagy magtartályával (3000 l 3 és 4 m-es, 4350 l 6 m-es) és nagy munkasebességével, könnyű vontathatóságával komoly területteljesítményre képes.

A gép első része egy előtömörítőből, egy rövidtárcsából és egy utótömörítő keréksorból áll, mely off-set elrendezésű. Ennek köszönhetően jó az öntisztuló képessége. Nem alkot nedvesebb körülmények közt „úthengert”. Ezt követi a vetősín, aminek a mélységállítása elektrohidraulikusan történik, függetlenül az előző elemektől. A rövidtárcsasor a már jól bevált Qualidisc tárcsából került át, 450 mm-es lapokkal, szintén elektrohidraulikus mélységállítással. 2 db elektromos magadagoló gondoskodik a pontos adagolásról, melyet 2 db elosztókúp követ. A vetősínen már dupla acél sornyitó tárcsákat találunk, egymáshoz képest hosszirányban minimálisan eltolva, így megoldva az öntisztítást.

Soronkénti tömörítőkerék zárja a magárkot, utána pedig seprűborona dolgozik. A gép teljesen ISOBUS-kompatibilis, és táblavégiforduló-automatikával felszerelt, így egy gombnyomásra vezérelhetjük az összes funkciót a kezelőmonitoron. 3, 4 és 6 m-es munkaszélességben gyártják. A 2019-es év tavaszától az U-drill6000-es modellt a 6001-es modell váltja fel. A 6000-est számos ponton áttervezte a gyár, a vevői visszajelzések alapján. Így a 6001-essel egy még felhasználóbarátabb gép áll a gazdálkodók rendelkezésére.

SZERZŐ:
AGROSPIC KFT.