fbpx

Mindent egy menetben a Precea 6000-2AFCC vetőgéppel

Írta: MezőHír-2022/12. lapszám cikke - 2022 december 20.

Precíz, intuitív és kiváló teljesítményű!

A SIMA 2022 vásáron bemutatott, új Precea 6000-2AFCC géppel az AMAZONE a közeljövőben tovább bővíti a hárompontfelfüggesztésű szemenkénti vetőgépeinek egyedülálló választékát.

Arobusztus KG forgó lazító és a precíz Precea szemenkénti vetőgép optimális kombinációja új szintre emeli a teljesítményt. Mostantól 6 méteres munkaszélességű és 8 soros kivitelben is rendelhető. Az FTender fronttartállyal kiegészítve ez a kombináció egy kifejezetten rugalmas eszközt biztosít a gazdálkodók és a bérvállalkozók számára.

Precea

Logikus kombináció

A magas kelési arány alapja az optimálisan előkészített, egyenletes csírázási feltételeket biztosító magágy. Fogásra álló fogaival a masszív kivitelű KG 6002-2 Super forgó lazító rendkívül egyenletes keverést végez a vetési szinten. A talaj felszínén lévő durva rögök és a gyökérszinten lévő finomabb talaj elkülönülése ideális növekedési feltételeket teremt. A talajviszonyoktól és a munkamélységtől függően akár 12 km/h haladási sebesség is elérhető, ami magasabb szintre emeli a hatékonyságot.

A cserélőrendszer lehetővé teszi a Precea szemenkénti vetőgép gyors átszerelését RoTeC vagy TwinTeC tárcsákkal ellátott Avant vetőegységekre. A műtrágya- vagy vetőmagellátásra szolgáló FTenderrel kiegészítve a szóló vetőgépek így rendkívül rugalmas és kifejezetten fordulékony vetőkombinációt alkotnak.

A számtalan alkalmazási lehetőség és különösen a több munkafolyamat egy menetben történő kombinálása gazdasági szempontból vonzóvá teszi a Precea 6000-2AFCC gépet.

Precea
A forgó lazító még nehéz körülmények között is ideális magágyat biztosít

PreTeC mulcsvető csoroszlya

Az újonnan kifejlesztett PreTeC mulcsvető csoroszlya akár 220 kg csoroszlyanyomással terhelhető mechanikusan. A hidraulikus változatnál a nyomás 350 kg-ig állítható közvetlenül a traktor vezetőfülkéjéből, vetés közben. Ez nyugodt járást és egyenletes kelést biztosít szántás utáni vetésre vagy mulcsvetésre történő használatnál.

A csoroszlyaegység gyorsan, szerszámok nélkül beállítható a helyszíni körülményekhez. A vetési mélység egy csapos rendszer révén az egyedi igényekhez igazítható, és a gép lerakásához tárolási helyzetbe állítható. A V alakú nyomógörgők talajnyomása és nyitási szöge is igazán egyszerűen, szerszám nélkül állítható. A teljes csoroszlyaegység jól hozzáférhető, a karbantartásmentes csapágyak és perselyek pedig optimálisan védettek a porral szemben.

Pontos túlnyomásos magadagolás

A Precea gépnél a magadagolás ventilátor biztosította túlnyomással történik. Mind a vetőmagtartály, mind a teljes adagolórendszer túlnyomás alatt áll. A vetőmagszemek a vetőmagtartályból az adagolórendszerrel szemben légmentesen elzárt vetőtárcsákhoz kerülnek, és a furatoknak nyomódnak. A még pontosabb magadagolásról három maglesodró gondoskodik. A vetőmagok ezután elérik a kijuttatócsatornát, ahol a nyomás megszűnik, és a magok pontosan a vetőbarázdába repülnek, ahol a magnyomókerék megállítja őket. Eközben egy optikai érzékelő pontosan felügyeli az adagolást, és a hiányos vagy dupla vetéseket jelzi a traktor termináljának. A maglesodró ezután egyszerűen beállítható. A következő lépés az elektromos és teljesen automatikus maglesodró-beállítás a SmartControl segítségével.

Precea
Precea 6000-2AFCC gép FTender 2200 fronttartállyal

FTender fronttartály az optimális súlyelosztásért

A maximális teljesítmény érdekében a Precea 6000-2AFCC gép az új FTender fronttartállyal van szerelve műtrágyázáshoz. Az 1600 vagy 2200 literes tartálytérfogat kevesebb állásidőt és ezáltal nagyobb teljesítményt garantál. Az FTender alapfelszereltségként elektromos adagolással és ISOBUS-terminálon keresztüli vezérléssel rendelkezik. A kalibrálás az opcionális TwinTerminalon keresztül is lehetséges, közvetlenül a fronttartálynál. Ehhez a mellékelt mérleg és egy összecsukható vödör biztonságosan el van helyezve a könnyen hozzáférhető adagoló közelében. Az FTender hozzáadott értéket kínál, mivel az Avant 02 kombinált vetőgép esetében vetőmagtartályként is használható. Ezenkívül kombinálható az AMAZONE talajművelő gépeivel is, például a köztes termények és/vagy a műtrágya egy menetben történő kijuttatása céljából.

Gépvezérlés

A Precea-2AFCC rendkívül kényelmes gépkezelést tesz lehetővé a saját fejlesztésű szoftverrel és ISOBUS-terminálokkal, például az AmaTron 4 vagy az AmaPad 2 segítségével. Az érintésre optimalizált működés megkönnyíti a szoftverben való navigációt a felhasználó számára.

SZERZŐ: AMAZONE