Bezárás

Hogyan segíthetik az élelmiszeripari vállalkozásokat a Schoeller Allibert intelligens csomagolási megoldásai?

Írta: - 2022 szeptember 21. -Hirdetés

Az élelmiszeripari cégek számára csakis a legjobb minőségű tranzitcsomagolás az elfogadható annak érdekében, hogy az ömlesztett áru megőrizze épségét és frissességét az ellátási lánc valamennyi szakaszában. Napjaink rohamosan fejlődő technológiai hátterével azonban még ennél is többet lehet kihozni az élelmiszercsomagolásokból. A Schoeller Allibert Smartlink® intelligens vezeték nélküli logisztikai megoldásával egy új szintre emelhető a vállalkozások szolgáltatásainak kezelése.

Mi is pontosan a Smartlink®?

A Smartlink® a Schoeller Allibert egyik legújabb innovációja, amely lehetővé teszi a felhasználóknak a zökkenőmentes erőforrás-menedzsmentet a kiindulóponttól a célállomásig. Lényegében arról van szó, hogy a holland vállalat új nyomkövető megoldásával drasztikus mértékben javíthatók az ellátási lánc folyamatai. A hatékony, alacsony költségű és nagy hatótávolságú LPWAN vezeték nélküli technológiát alkalmazó Smartlink® a vele kompatibilis, beépített érzékelőket tartalmazó újrafelhasználható tranzitcsomagolásokat (RTP) összekapcsolja, és egy olyan hálózatot hoz létre, amelyekben az egyes konténerek nyomon követhetők és vezérelhetők egy felhőalapú platformon keresztül.

Milyen előnyökkel jár a használata az élelmiszeripari vállalkozásoknak?

A technológia segítségével az élelmiszeripari felhasználók 0-24 órában felügyelhetik tárolóikat és azok tartalmát, és megalapozott döntéseket hozhatnak. Az érzékelők számos információkat továbbítanak a konténerekről a vállalkozások számára, így figyelemmel kísérhető többek között azok nyomása, hőmérséklete vagy akkumulátoruk töltöttségi szintje a tartalom minőségének megőrzése érdekében. A Smartlink® emellett alkalmas földrajzi helymeghatározásra is – így naprakész adatokhoz juthatunk az élelmiszereket tartalmazó ládák pontos hollétével kapcsolatban, és riasztást küld, amennyiben azok nem mozognak.

A Smartlink®-kel összekapcsolt intelligens RTP csomagolások és a bennük tárolt árucikkek nyomon követhetősége mellett az élelmiszeripari cégek logisztikai folyamataikat is optimalizálhatják az ellátási láncban: jobb ciklusidők, hatékonyabb eszközkihasználás, automatizált készletnyilvántartás, egyszerűbb kölcsönzési díj szállítás stb. A proaktívan kezelhető eszközparknak köszönhetően átláthatóbbá és effektívebbé válhat vagyonkezelésük, ami költségtakarékosabb vállalati működést eredményez.

Milyen típusú Smartlink® technológiás tárolók elérhetők?

A Schoeller Allibert Smartlink® technológiával kompatibilis műanyag tárolók széles választékát kínálja az élelmiszaripari felhasználóknak a húsok tárolására alkalmas Jumbonest® termékcsaládtól kezdve a fűszerekhez, olajokhoz vagy szirupokhoz használható Combo Excelsior Hybrid® gyártmányokon át egészen az univerzális élelmiszerek és nagy mennyiségű ömlesztett áruk kezelési igényeit kielégítő IBC konténer megoldásokig. Csomagolásaik ergonomikus, költséghatékony, könnyen alkalmazható, higiénikus, környezetbarát és okos mivolta lehetővé teszi ezen rendkívül igényes iparág szereplői számára, hogy maximalizálhassák globális és helyközi logisztikai eredményeiket.