fbpx

A mezőgazdasági vállalkozó ellen is indul büntetőeljárás

Írta: Szerkesztőség - 2021 május 14.

Három rendőr ellen indul büntetőeljárás korrupció miatt Hajdú-Bihar megyében – adta hírül tájékoztatójában a központi nyomozó főügyészség.

 

Mezőgazdaság, büntetőeljárás
Sokba fog kerülni a mezőgazdasági vállalkozónak a szabálytalan fuvar a büntetőeljárás végén (Fotó csak illusztráció, forrás: Pixabay)

 

Az ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki három rendőrt

Egy mezőgazdasági vállalkozó kérésére, ellenszolgáltatás fejében nem ellenőrizték a körbálát szállító teherautót, mivel a vontatmány nem felelt meg a jogszabályokban előírtaknak.

Az agrártermelő márciusban kereste meg rendőr ismerősét, hogy teherautójával a közlekedési szabályok megsértésével – a jármű leengedett oldalfalaival – nagy mennyiségű körbálát akar a tanyájára szállítani. A férfi azt kérte a rendőrtől, intézze el, hogy a rendőrjárőrök ne ellenőrizzék, ne büntessék meg szabálysértés miatt. Az egyezség létrejött, a rendőr cserébe azt kérte, hogy a férfi teherautójával tíz köbméter földet fuvarozhasson.

A rendőr a szállítás előtt felhívta a szolgálatot ellátó járőröket, hogy ne ellenőrizzék a járművet, majd értesítette a vállalkozót, hogy indulhat. A megbeszélteknek megfelelően másnap került sor a teherautó használtára, mellyel földet szállított a megvesztegetett rendőr.

 

Hivatali vesztegetés

A három rendőr és a vállalkozó ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult büntetőeljárás. A nyomozást hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmény miatt folytatják a hatóságok a rendőr és a mezőgazdasági vállalkozó ellen.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc