fbpx

Növénykondicionálás az RWA-nál

Írta: Mezőhír.hu - Hirdetés - 2021 április 09.

Levéltrágyák segítségével gyorsan és hatékonyan tudjuk növényeinket tápanyaghoz juttatni. Lombtrágyázással növelhetjük a növények kórokozókkal, kártevőkkel, illetve a kedvezőtlen környezeti hatásokkal szembeni ellenálló képességét, valamint javíthatjuk a termés minőségét és mennyiségét.

 

 

Miért is fontos a bór a növényeknek?

A bór esszenciális mikroelem, alapvető szerepet játszik a növény tápelemfelvételében, a szénhidrátok és egyéb asszimiláták szállításában és felhalmozásában, a gyökér és a szállítószövetek kialakításában, valamint a virág- és termésképzésben. A növényben nem vagy nagyon rosszul mobilizálódik, ezért fontos az ellátás időzítése és folytonossága.

Számos termesztett növényünk intenzíven reagál a bórhiányra, rosszul köt, és gyakori a virágelrúgás. Gyümölcs- és szőlőültetvényben hiányával romlik a megporzás hatékonysága, az ízközök rövidek lesznek, a virágok lehullanak.

A Grow Balance Bór az RWA saját terméke, mely a bórt kelatizált formában tartalmazza (150 g/liter). Ez a formuláció növeli a bór oldhatóságát, s ezáltal biztosítja a növény számára annak legjobb elérhetőségét, illetve a korszerű formuláció a fitotoxicitási kockázatot más bórformákhoz képest a legalacsonyabb szintre csökkenti. A termék jól keverhető más növényvédő szerekkel, kijuttatható azokkal tankkeverékben. Biztosítja a magas bórigényű növénykultúrák számára a látható és rejtett hiány hatékony kezelését. Átlagos bórigény mellett (rejtett hiány) ajánlott dózisa 1 liter/ha, kétszer kijuttatva, intenzív bórhiány esetén 1,5–3 liter/ha a javasolt dózisa, kétszer vagy háromszor kijuttatva.

A Grow Balance Bór a következő kultúrákban ajánlott: repce, napraforgó, cukorrépa, szója, borsó, zöldbab, burgonya, szőlő, alma és zöldségfélék.

 

Bór

 

Kénnel az abiotikus és biotikus stressz ellen

Az őszi vetésekben az ősszel kijuttatott kén csökkenti a növények fagyérzékenységét. Hatékonyságát növeli az azonnal hozzáférhető kénforma, az emelt nitrogén- és jelentős mikroelem-tartalom. A kén – a nitrogénnel együtt – fontos a fehérjeszintézisben, valamint részt vesz a növények betegség-ellenállóságának a kifejtésében is. Növeli a növények károsítókkal és kórokozókkal szembeni ellenállását, azok biotikus és abiotikus stresszellenálló képességét, jelentősen befolyásolja a termés mennyiségét és minőségét.

Az RWA ajánlatában szereplő Grow Max™ Kén, kiemelkedően magas kéntartalma mellett (695 g/l), 196 g/l N-t és számos mikroelemet, hatékonyságnövelő adalékanyagokat, azaz nedvesítőszert, tapadásfokozót, visszanedvesedést fokozó és párolgáscsökkentő segédanyagot is tartalmaz. Ajánlott dózisa: 3–5 l/ha, 1-2 kezelés alkalmával.

A Grow Max™ Kén a következő kultúrákban használható eredményesen: kalászosok, repce, cukorrépa, bab, borsó, szója, hagymafélék, káposztafélék és kukorica.

 

Kén

 

Rézutánpótlás tavasszal

A megfelelő rézellátás megakadályozza a levelek idő előtti elöregedését, optimalizálja a vegetációs időszakot, növeli a termés mennyiségét és minőségét. Kalászosokban a kijuttatását a tavaszi legelső kezeléskor javasoljuk elkezdeni, mivel hasznosulása ekkor a legjobb.

Az RWA által forgalmazott Grow Max™ Réz magas réz- és nitrogéntartalmú összetett szuszpenziós levéltrágya, mely alkalmas a rézhiány megelőzésére és kezelésére minden szántóföldi, kertészeti és erdészeti kultúrában. Hatékonyságát növeli az emelt nitrogéntartalom, a kiegészítő mikroelemekkel. Tartalmazza a jól ismert segédanyagokat, azaz nedvesítő szert, tapadásfokozót, visszanedvesedést fokozó és párolgáscsökkentő segédanyagot.

A Grow Max™ Réz a következő kultúrákban használható eredményesen: kalászosok, repce, cukorrépa, bab, borsó, szója, hagymafélék, káposztafélék és kukorica.

 

Réz

 

Amennyiben bármilyen kérésük vagy kérdésük lenne, keressenek minket bizalommal!

 

www.rwa.hu • +36 21 211 0400 • [email protected]