Lehetnek problémák az elektronikus felületen

Írta: Szerkesztőség - 2021 január 27.

A Magyar Államkincstár elektronikus felületén (egységes kérelem, MKR) kisebb akadozást tapasztalhatnak az ügyfelek 2021. február 03-ig, az ok: MePAR adatbeépítés – tudta meg szerkesztőségünk.

 

MÁK felület

 

A megadott tábla több résztáblára válhat szét

A 2020. évi egységes kérelmek feldolgozása során, a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszer legfrissebb adatainak beépítési folyamatában, a kérelmében megadott egyes táblák az eredetileg megjelölt fizikai blokkhoz képest új blokkba kerülnek áthelyezésre.

Egyes esetekben a kérelemben megadott tábla több résztáblára válhat szét, melyek különböző azonosítójú blokkokban lesznek megtalálhatóak.

Az érintett táblák új blokkhoz történő rendelésének technikai folyamata várhatóan 2021. február 3-ig valósul meg, ezért ebben az időtartamban az Egységes Kérelem és az MKR beadófelület csak korlátozottan érhető el.

 

A járvány miatt még mindig kerüljük a személyes kontaktot

A tavalyi gyakorlatnak megfelelően a Magyar Államkincstár Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Ügyfélszolgálatán továbbra is kizárólag előzetes időpontfoglalással történik személyes ügyfélfogadás. A MÁK kéri, csak indokolt esetben vegyék igénybe ezt a lehetőséget.

Az időpontfoglalás az alábbi telefonszámok egyikén történhet:

  • +36(1) 374-3603;
  • +36 (1) 374-3604.

A hivatalos ügyintézéshez a digitális platformot preferálja az ügyfélszolgálat:

Telefonos ügyfélszolgálat az alábbi időpontban fogadja a hívásokat:

  • hétfőtől csütörtökig 08-12 és 13-16 óra között;
  • pénteken 08-12 és 13-14 óra között.

 

Forrás: MÁK