fbpx

Új elismerés a mezőgazdaságért: Nemzet Gazdásza díj először

Írta: Czékus Mihály - 2023 december 19.

Az idei évben először került átadásra a Nemzet Gazdásza cím. A friss alapítású elismerés az Agrotrend Csoporthoz kötődik. Mivel a mezőgazdaság a világ és a hazánk egyik legnagyobb iparága, az alapító, szeretné megünnepelni azokat a gazdálkodókat, akik szorgalmasan dolgoznak ebben a létfontosságú iparágban.

©Jaksity Iván [email protected]

Az alapítói szándék szerint, minden évben azokat a mezőgazdasági szakembereket szeretnék elismerni vele, akik a mezőgazdasági tevékenységükkel, munkáltatói viselkedésükkel, az általuk megvalósított technológia színvonalával, innovációijukkal, társadalmi szerepvállalásukkal nem csak a szűkebb közösséget, hanem egy jóval szélesebb kört szolgálnak.

A díj további célja, rávilágítani és jutalmazni az iparágban dolgozók eredményeit, akik legyőzik az éghajlatváltozás, a talajerózió és a biodiverzitás csökkenése okozta nehézségeket és ettől függetlenül eredményesen boldogulnak.

A Nemzet Gazdászai összesen 21-en lehetnek, közülük hat személyt határon túli magyar gazdálkodók közül választják. A 2023-as év három díjazottja: Bárány László, a Master Good Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Juhász István, a felvidéki Hanva településen működő Agrárius Kft. tulajdonosa és Nyakas András, a hajdúnánási Nyakas Farm tulajdonosa.