fbpx

Tanúsított rendszerben termel? Igényeljen mellé évi 1000 eurót!

Írta: Szerkesztőség - 2020 november 15.

Még mindig várja a jelentkezőket az a 2,5 milliárdos keretösszeggel meghirdetett kiírás, amelyik a védjegyezett termékkel vagy minőségbiztosítási rendszerben dolgozó gazdálkodókat jutalmazza. Aki december 31-ig jelentkezik, még négy évig élvezheti a „talált pénzt”.

 

Fotó: amagyartermek.hu

 

Aki már túl van egy minőségbiztosítási rendszerhez való csatlakozáson, pontosan tudja, micsoda erőfeszítéssel járt eljutni ide. A célja ilyenkor minden vállalkozásnak az, hogy szintet lépjen az értékesítéssel, bebiztosítson magának egy igényes piacot. Hab a tortán – gyakorlatilag talált pénz –, ha egy már meglévő tanúsítvány mellé még évi 1000 eurót is igényelhet a termelő. Ehhez külön teljesítményre már nincs szükség, csupán annyit kell igazolnia, hogy a kérelem benyújtásakor része a minőségbiztosítási rendszernek, és a tagsága, illetve az oltalom alatt álló elnevezés első használatának dátuma nem korábbi, mint 2014.január 1.

 

A Magyar Termék jól ismert védjegy (Forrás: Magyar Idők)

 

A támogatási kérelmek benyújtására 2020. márciusától 2022. december 30.-ig van lehetőség. Legközelebb december 31-én zárul egy értékelési szakasz. A dátum azért fontos, mert ez az utolsó lehetőség arra, hogy 4 éven keresztül részesüljünk évi ezer eurós támogatásban. Innentől kezdve minden évben eggyel csökken a támogatott évek száma, hiszen 2023 december 31-én lejár a futó pénzügyi ciklus kifizetéseinek végső határideje. Az első kifizetési kérelmet a támogatási kérelem benyújtásával azonos év december 31. napjáig kell benyújtani. Aki most pályázik és időben elbírálják, az akár azonnal be is adhatja a kifizetési kérelmet.

 

A nyerési esélyt nagyban növeli

  • a termelői csoportban, termelői szervezetben vagy szakmaközi szervezetben való tagság,
  • a szakirányú végzettség,
  • ha több minősített termékkel vagy több minőségbiztosítási rendszerben dolgozunk,
  • ha fiatal gazdának számítunk.

 

A Magyar Termék védjegyhez való csatlakozásról itt írtunk.