fbpx

Atkaölő szert keres? Válasszon magyar találmányt!

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 08.

A Chinoin Rt. növényvédőszer-üzletágának utódjaként működő Agro-Chemie Kft. idén is elérhetővé teszi a gazdálkodók számára a Flumite® 200 atkaölő szert Magyarországon. A szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező készítmény április 1-től 4 hónapon át lesz megvásárolható.

A Flumite® 200 hatóanyaga a diflovidazin, amely jelenleg az egyetlen eredeti magyar fejlesztésű növényvédőszer-molekula.

A Flumite® 200 előnyös tulajdonságai

Széles hatásspektrum: gubacsatkák és takácsatkák számos faja ellen sikerrel alkalmazható.

Szelektivitás: csakis a növénykárosító atkákat pusztítja el, kíméli a ragadozó atkákat és a hasznos rovarokat. Méhekre veszélytelen, nem jelölésköteles.

Zöld minősítés: integrált növényvédelmi technológiákban is felhasználható.

Egyedi hatásmód: tojássterilizáló és tojásölő hatása révén gátolja az életképes atkatojások kifejlődését, lerakását és kikelését. Emellett vedlésgátló hatásának köszönhetően elpusztítja a fiatal mozgó lárvákat és nimfákat.

Mélyhatás (transzlamináris hatás): a levelek fonákján tartózkodó atkákra is hat.

Hosszú hatástartam: a permetezést követően 40-60 napig védelmet biztosít.

Felhasználása

Növénykultúrák: a Flumite® 200 idén a következő növénykultúrákban lesz felhasználható: szőlő, alma, körte, őszibarack, nektarin, szilva, dió, szamóca, málna, szeder, köszméte, piros és fekete ribiszke, bodza, közterületi díszfa, díszcserje, díszfaiskola, csemetekert, hibridkukorica és vetőmagszója.

Kiszerelések: házi kertben való alkalmazásra III. forgalmazási kategóriába tartozó kis kiszerelési egységekben is elérhető (5×5 ml, 1 dl, 2 dl). 10 liter permetlé elkészítéséhez 1 db 5 ml-es ampulla elegendő. A készítmény ezenfelül 1 literes flakonban, II. forgalmi kategóriában lesz kapható.

Alkalmazási technológia: a megfelelő hatás elérése érdekében kulcsfontosságú a kijuttatás időzítése. A tavasszal végzett korai permetezés az áttelelő téli tojások elpusztítását, illetve az atkák felszaporodásának megakadályozását szolgálja, míg a nyári kezelés az újabb felszaporodás megelőzésére és az áttelelést szolgáló tojások képződésének elhárítására ajánlott. A permetezést megelőzően segít az időzítésben a növényállomány vizsgálata, amit minden esetben kis egyedszámnál érdemes elvégezni (takácsatkák: 3-5 mozgó egyed/levél; gubacsatkák 100-200 egyed/rügy).

A készítményt gyümölcsösökben, bogyósokban, szőlőben és hibridkukoricában évente legfeljebb 2 alkalommal javasolt felhasználni. A két kezelés között legalább 60 nap várakozás ajánlott a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében. Az élelmezés-egészségügyi várakozási idő (ÉVI) 28 nap. Közterületi díszfa, díszcserje esetében, valamint hibridkukorica- és szójavetőmag-előállításában: 0 nap. Munkaegészségügyi várakozási idő (MVI): 0 nap.

Keverhetőség: szederben, szamócában, dióban és fekete bodzában a permetléhez tapadásfokozó nedvesítő szer hozzáadása javasolt. Lúgos kémhatású, réz hatóanyagú gombaölő szerek kivételével valamennyi gomba- és rovarölő szerrel keverhető.

A Flumite® 200 termékünket április 1-től keresse viszonteladóinknál, vagy a gazdaboltok kínálatában! További információért látogasson el weboldalunkra, vagy keresse belföldi értékesítő munkatársunkat: Mihalek Erzsébet, tel.: 06-1-9000823, www.agrochemie.hu!