fbpx

Maximális haszon Maximal targoncával

Írta: Szerkesztőség - 2017 október 05.

A MAXIMAL targoncák igényes külsővel, műszaki tartalommal és a hazai vállalkozók számára elérhető áron kerülnek forgalomba.

A MAXIMAL targoncák minden európai elvárásnak megfelelnek, és a megfelelő minősítésekkel is rendelkeznek. A targoncák lehetnek dízel, benzin/gáz, vagy elektromos üzeműek. Felépítésük szerint 4-féle csoportra oszthatjuk a kínálatot: 1,5-12 t teherbírású hagyományos targoncák, 1,8-5,0 t teherbírású terep targoncák, 13,5-32 t teherbírású nehéz ipari vagy kikötői targoncák és egyéb raktári targoncák.

A MAXIMAL egy fiatal, de igen ambiciózus targoncagyártó. A gyártást 2006-ban kezdte meg, miután minden igényt figyelembe véve alaposan felkészültek a nemzetközi piacon való részvételre. Jelenleg összesen 133 000 m2-es fedett csarnokban akár évi 30000 db targoncát tudnak gyártani, és jelenleg 500 főnyi alkalmazottal dolgoznak. A MAXIMAL gyár 7 nemzeti szabadalommal és 70 általános, valamint külső megjelenési végjeggyel rendelkezik. A Maximalnak saját alkatrészközpontja, automata alkatrész szortírozója, robot hegesztői, festőkamrája, szerelősora és tesztrészlege van. A gyár több mint 100 országba exportál.

A MAXIMAL-nál a japános gyártási rendszert vették alapul, és a főbb alkotóelemek mind nagy japán gyártóktól származnak. Magyarországon a MAXIMAL targoncákat MITSUBISHI erőforrásokkal ajánljuk. A MAXIMAL gyár az ISO 9001:2000 ISO 14001:2004 mellett rendelkezik a CE minősítéssel.

A MAXIMAL targoncák manuális és automata váltóval rendelhetők. Az automata váltó a japán TCM technológiára alapozva, és követve annak precizitását, hosszú élettartamot és dinamikus munkavégzést garantál. A hidraulika vezérlőtömb egy Kínában is működő japán gyártótól érkezik, míg a tömítéseket a japán NOK szállítja.

Az elektromos targoncák egyenletes, kifinomult mozgásáról az olasz ZAPI elektronika gondoskodik. A MAXIMAL targoncáinál öt szín közül lehet a legjobban tetsző gépet kiválasztani.

 

 

Hagyományos targoncák

Perkins, Isuzu, Yanmar és Cummins – ezekkel a világhírű profi motorokkal szereltek a dízelmotoros targoncák a 45-130 LE teljesítménykategóriában és 1,5-12 t emelési képességgel. A maximális emelési magasság 3,0-6,5 m között választható.

A benzin/gáz üzemű MAXIMAL targoncák 4- és 6-hengeres PSI és GCT kínai, valamint Nissan motorral rendelkeznek a 42-86 LE teljesítménykategóriában, 1,5-5 t emelési képességgel. A maximális emelési magasság itt is 3,0-6,5 m között választható.

A távol-keleti gyártók igen erősek az elektromos meghajtás terén. Ezek a változatok 1,3-5,0 emelési képességgel rendelkeznek, 3 és 4 kerekes kivitelűek, szintén 3,0-6,5 m maximális emelési magassággal, és szinte hangtalanul suhannak, ami a kezelő számára is igen kényelmes. Zárt térben, akár hűtőkamrákban is előszeretettel használják őket. Elektromos rendszerük 48 vagy 80 V feszültséggel és 500-775 Ah-val rendelkezik, így az egész napos munka nem akadály számukra.

Tereptargoncák

Ezek a változatok 1,8-5,0 t emelési képességgel és nagy (legalább 250 mm) hasmagassággal rendelkeznek, így akár az aszfaltozatlan területen is jól boldogulnak. Lehetnek elsőkerék- vagy összkerékhajtásúak, motorjuk Perkins vagy Yanmar gyártmány, 48-57 LE teljesítménnyel. A torony lehet Duplex vagy triplex, és akár 6 m emelési magassággal rendelkezhetnek.

 

 

Nehéz ipari targoncák

A 13-45 t emelési képességgel, 4-15,2 m emelési magassággal rendelkező és 190-340 LE-s, amerikai Cummins motorokkal szerelt villás targoncák és konténerrakodók jelentik a MAXIMAL kínálatának csúcsát.

Raktári kézi targoncák

A raktári kézi targoncák elektromos meghajtásúak, raklapos áru mozgatására alkalmasak, és bizonyos kivitelek akár 3,3 m emelési magassággal is rendelkeznek. Emelési képességük 1000-2000 kg között változik. Ezeket a gépeket előszeretettel használják hűtőházakban, vágóhidakon és logisztikai központokban.

A MAXIMAL targoncákat Magyarországon a SZEGÁNA Kft. forgalmazza. Amennyiben kedvező áron jó minőségű targonca vásárlását tervezi, kérjen tőlünk ajánlatot!

Szerző: Nagy Márk # SZEGÁNA Kft.