fbpx

A Szegána Kft. több újdonságával is találkozhattak a Farmer Expo-ra látogatók

Írta: Szerkesztőség - 2017 október 18.

Az idei év augusztusában immár 26. alkalommal rendezték meg a Debreceni Egyetem agrárkampuszán a négynapos nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szakvásárt, ahol a mintegy 17 000 m2 területen 300 kiállító képviselte magát.

 

Nagy Miklós ügyvezető igazgató (jobbról) és Nagy Márk marketing igazgató (balról) a RIELA kamion

 

Maximal targonca akár 32 tonna emelési kapacitással

Az idei Farmer Expo-t Kis Miklós, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára nyitotta meg, s elmondta, hogy az agrárium szereplőinek közös érdeke, hogy évről évre jövedelmezőbben és hatékonyabban gazdálkodjanak. Ehhez egyebek mellett fontos a tudás átadása, valamint hogy a fejlesztésekhez, beruházásokhoz megfelelő források álljanak rendelkezésre.

Az ünnepélyes megnyitó után szerkesztőségünk ellátogatott a Szegána Kft. standjára, ahol Nagy Márk marketing igazgató arról számolt be, hogy cégük több olyan újdonságot is kiállíthatott, ami hazánkban először az idei Farmer Expo-n mutatkozott be, mint például a Maximal targoncák.

A Szegána Kft. az idei évtől forgalmazza a japán gyártási rendszerrel, motorral és vezértömbbel szerelt, Kínában gyártott Maximal targoncákat. A kínai gyártó évente mintegy 30 ezer kiváló minőségű gépet készít, igen kedvező áron. Habár a gyár viszonylag fiatal, már most számos saját szabadalommal rendelkezik.

A Maximal targoncák dízel, elektromos, valamint benzin-gáz üzemmel is vásárolhatók. A gyártó 1,5-től egészen 32 tonna emelési kapacitásig kínálja a rakodóit. A targoncák fülkés és fülkenélküli kivitelben egyaránt megvásárolhatók. A Maximal gépek villa oldalmozgatással, valamint duplex vagy triplex toronnyal szereltek.

A szakvásáron kiállított, már első ránézésre is tetszetős, kiváló minőséget sugalló, 3,5 tonna emelési kapacitású, valamint 4 méter emelési magasságú targoncát Mitsubishi dízelmotorral szereli a gyártó. Ez a fülke nélküli targonca automata váltóval, valamint elektromos irányváltóval könnyíti meg kezelője munkavégzését.

A marketing igazgató arról is beszámolt, hogy az eddigiekben is már több Maximal targoncát értékesítettek, és a márka iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik.

 

A szemnek is tetszetős Maximal targonca kiváló minőséget sugall

 

Tatoma szalmabálabontó és szalmabefúvó

A spanyol gyártmányú Tatoma szalmabálabontó és szalmafúvó berendezéssel is bemutatkozott a Farmer Expo-n a Szegána Kft.

A Tatoma szalmabálabontók 3,0-6,0 m3 kapacitású tartállyal vásárolhatók meg: a spanyol gyártó keskeny és széles kivitelben is kínálja a gépeit annak érdekében, hogy az adott állattartótelep a kialakításának és méretének legmegfelelőbbet választhassa.

A Tatoma kihordólánc hajtása szabályozható, aminek köszönhetően egyenletes bálabontás érhető el: ez rendkívül fontos a homogén alom létrehozásához. A Tatoma bálabontó a szalma rostjait megtöri, így az jobb nedvszívó képességgel rendelkezik, miközben a felhasználó takarékoskodik, hiszen kevesebb szalma szükséges az almozáshoz.

A Tatoma géppel a baromfi számára is készíthető megfelelő méretű szalmaapríték. A bálabontó kifúvó nyílása akár négy irányban is állítható, valamint 300 fokban elfordítható; az aprítékot 15-18 m-re is képes kifújni.

A szakvásáron kiállított EM-310 típusú bálabontó 3 m3-es bontótérrel rendelkezik, traktorigénye 82-110 LE.

Az EM-310-ben kétsebességes hajtómű, kopásálló behordó lánc, nagy átmérőjű bontóhenger található; a behordó lánc sebességének szabályozása hidromotorral történik, s alsó tisztítónyílással is ellátta a gyártó. A Szegána Kft. főként a tehenészeti telepekre ajánlja az EM-310-es típust.

 

A Tatoma szalmabálabontó és fúvóberendezések is megtalálhatóak a Szegána Kft. kínálatában

 

Miért zöldülnek a RIELA silók?

A Szegána Kft. az idei évtől fogalmazza a német RIELA gyár termékeit is, amiket az érdeklők a szépen berendezett RIELA kamionban nézhettek meg.

A RIELA komplett technológiát kínál az aratás utáni műveletek – gabonatisztítás, szárítás, tárolás, őrlés és keverés – elvégzéséhez, az adott gazdaság méreteit és lehetőségeit is figyelembe véve, de akár a már meglévő telepek modernizálásában is segít.

A RIELA kínálatában egyaránt megtalálhatók levegős előtisztítók, porleválasztók, síkrostás tisztítók és a hatalmas teljesítményű dobrostás tisztítók is: utóbbi 40-200 tonna/óra teljesítménnyel. A dobrostás tisztító előnye, hogy a nedves kukorica sem tömíti el, valamint a gabona esetleges felületi gombás fertőzöttségét is csökkenti, mivel azt ledörzsöli a szemek felszínéről.

A RIELA gabonához, takarmányhoz és bio tüzelőanyaghoz is gyárt silót, tartályt pedig hígtrágyához és vízhez. Az acél siló készülhet sima és hullámos falú változatban, lábakon álló, kúpos aljú vagy síkfenekű kivitelben.

A német gyártó minden acélsiló lemezére 600 g/m2 mennyiségű horganyt visz fel, a tartósság érdekében. Az acélsilók leghamarabb korrodáló része a tető és a legalsó gyűrűk, amiket a RIELA a különleges solano bevonattal lát el, ami még tartósabbá teszi a külső héjat; ez a zöld bevonat teszi jól felismerhetővé a RIELA silóit.

A gyártó silói szellőztető és hőmérsékletmérő rendszerrel is felszerelhetők. A be- és kitároláshoz a RIELA saját gyártású, különféle teljesítményű serleges felvonóit, rédlereit és szállítószalagjait építi a rendszerbe, amikkel a tárolóépület egyenletes magasságban feltölthető, a maximális kihasználás érdekében.

A gabonaszárítók fűtése történhet olajjal, gázzal, de biomasszával való fűtésre is kínál a gyártó technológiát. A gabonaszárítók oldalai hőszigeteltek is lehetnek, a még jobb hatékonyság érdekében.

A cég kínálatában szalagos szárítók is találhatók, amikkel egyebek mellett gyümölcs, gyógynövény vagy biomassza is szárítható. A bio-tüzelőanyag szárítás után pelletálható vagy brikettálható, amire szintén kínál a RIELA megoldást.

SZERZŐ: Cs Zs