fbpx

Új távlatok a szójatermesztésben

Írta: Szerkesztőség - 2017 február 27.

 

 

A zöldítési és a fehérjeprogramokhoz illeszkedő, jövedelmező szójatermesztés csak a termőhelyi adottságoknak megfelelő fajták használatával valósítható meg. A köztermesztésben alkalmazott korszerű fajtákkal hektáronként 3–4 tonnás vagy akár ennél magasabb termések is elérhetők az üzemi gyakorlatban.

A biztonságos szójatermesztés szempontjából azonban nemcsak a megfelelő fajta, hanem az ellenőrzött minőségű, fémzárolt vetőmag használata is kiemelt jelentőségű. A SAATEN-UNION európai viszonylatban is számottevően növekvő területen szerzett jó tapasztalatokat, egyszerre több szójafajtával. A kedvező eredményekre alapozva hazai viszonyok közé is ajánljuk a termesztési körülményekhez jól adaptálható, eltérő érésidejű fajtáinkat. Szuper korai szójafajtánk, az ADSOY az ország egész területén – akár az északi megyékben is – jövedelmező és megbízható megoldást nyújt. A szuper korai fajták további előnye, hogy a hagyományos kalászosokon túl a hibridbúzát termesztők vetésforgójában is a kiváló, korai elővetemény lehetőségét kínálják. ORION és PEDRO fajtáink gabona- és precíziós vetőgéppel vetve is jó ütemben fejlődő állományokat képeznek. Az eltérő sortávval megvalósított technológiákban jól szerepelnek, bármelyikre alkalmas típusok. Habitusukból eredően még a 75 centiméteres sortávú vetésekben is szépen fejlődnek, jól kompenzálnak.

A SAATEN-UNION szójafajtái gombaölő szerrel és oltóanyaggal csávázva, 3 millió magot tartalmazó MaxiPack kiszerelésben kerülnek forgalomba.

 

 

 

Blum Zoltán
ügyvezető igazgató
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu