takarmány

Jelentős az érdeklődés a KWS őszi kalászosai iránt. A kenyérbúzától a takarmányárpáig széles a választék.
Az optimális betakarítási időszak viszonylag rövid tartományra szűkül, ezért az idő kiemelten fontos tényező.
Nem foglal állást a következő konferencia a különféle technológiák közt.
Egyre több hazai állattartó használ bálabontó-kiosztó gépet az istállók almozásához, a szálastakarmány-bálák jászolba történő kiosztásához vagy takarmánykeverő-kiosztók töltéséhez.
Szemléletváltás a másodvetések használatában
Az utóbbi évek szeszélyes időjárásából kiindulva nehéz megjósolni, hogy milyen tavasz vár ránk és ezzel együtt milyen kaszálási szezonnak nézünk elébe az idei esztendőben.
Bemutatjuk a két napos precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai konferencia részletes programját. Egy magyarországi agrárkonferencia programja sem volt még soha ennyire gazdag.
A szélsőséges kilengésre, extrém csapadékmennyiségre és hosszan elhúzódó aszályos időszakokra kell felkészülnie az agráriumnak
A nagy szántóföldi kultúrák árnyékában húzódnak meg szerényebb adottságok esetén is a sikeresen termeszthető haszonnövényeink.
Az elmúlt hetek hírözönében meghökkentő fejlemény is bőven akadt
A SAATEN-UNION célja, hogy a meghatározó szántóföldi kultúrákban – így a szója esetében is – gyakorlati tapasztalatok alapján összeállított, a hazai körülményekhez és termesztési elvárásokhoz jól adaptálódó fajtaválasztékot biztosítson
Petőházi Tamás GOSZ-elnök szerint új szemlélet kell a 2020 utáni időszak kihívásaihoz
A cirok jobb stressztűrő és kevesebb a vízigénye.
A delelőjén járó esztendő bőven ontja a tennivalókat, mindezek közül a kalászosok és repce aratása zajlik leginkább...
A velünk élő ösztön és a több-kevesebb eredménnyel belénk plántált üzleti szellem közös mozgatórugója, hogy egészséges ember sikerre törekszik. E szándék független attól, hogy mikor milyen ennek a realitása.
Azt lehet mondani, már megszokhattuk a késő téli, ill. kora tavaszi időszakban, hogy elsősorban az ország mély fekvésű területein megjelenik a belvíz.
Az osztrák tulajdonú Saatbau Linz egy a szokottnál téliesebb márciusi napon várta kereskedőpartnereit, hogy fajtaajánlataikat, technológiáikat megismertessék a hallgatósággal.
A Zantara, a Bayer kalászos gombaölő szere, a betegségek elleni kiváló védelem mellett egyedülálló módon hat a termést meghatározó élettani folyamatokra is, alkalmazása így garantálja a jó termést és a kiváló minőséget.
Hazánkban az elmúlt öt évben az őszi káposztarepce vetésterülete növekvő tendenciát mutat és a legstabilabb jövedelmet biztosító szántóföldi kultúrává vált.
Az uralkodó exportpiacok mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a magyarországi értékesítés.