fbpx

Mostantól minden nagy szakkiállításon ott lesz a robotika

Írta: Szerkesztőség - 2024 január 23.

Az idei DLG Feldtage szántóföldi növénytermesztési kiállításon mutatkozik be először a mezőgazdasági robottechnológia seregszemléje, a FarmRobotix – adta hírül laptársunk, a GÉPmax

autonóm mezőgazdasági gép
Működés közben lesznek láthatók az autonóm mezőgazdasági gépek (forrás: DLG)

A FarmRobotix platformot a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) azért hozta létre, hogy a mezőgazdasági termelők, gyártók, start-up cégek olyan áttekintést kapjanak a mezőgazdasági robotikáról, ami segíti őket a döntéshozatalban és lendületet ad a további termékfejlesztésekhez. A jövőben a FarmRobotix a DLG által szervezett összes nemzetközi vásárokon és rendezvényeken fórumot kínál a látogatók számára a know-how átadásához és a hálózatépítéshez. Az EuroTier, az állattenyésztés vezető szakvására és az Agritechnica, a világ vezető mezőgazdasági gépkiállítása csak két olyan esemény, amelyen a FarmRobotix megjelenik, bemutatva az innovatív technológiák alkalmazási lehetőségeit. A júniusi DLG Feldtage kiállításon bemutatkozó Farmrobotix a technikai programot és az élő bemutatókat kombinálja. A három kiállítási nap mindegyikén láthatók lesznek a feladatokat önállóan végrehajtó, autonóm járművek és a kapcsolódó berendezések. A kiállítási terület a mezőgazdasági alkalmazások automatizált és digitális megoldásait, valamint az érzékelő technológiákat mutatja be. A látogatók tájékoztatást kapnak a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás mezőgazdasági alkalmazásáról, és arról, hogyan járul ez hozzá a termelés jövedelmezőségéhez.  


A rendezvény 2024. június 11-13. között kerül megrendezésre a németországi Erwittében. A település Északnyugat-Németországban, Dortmund közelében található. Ez szakcikkünk jó pár működő példával szolgál: Mezőgazdasági robotok a gyümölcs- és zöldségtermesztéshez.