fbpx

Fenntartható gazdálkodás talajkímélő abroncsokkal

Írta: Mezőhír.hu - Hirdetés - 2020 december 16.

A Közös Agrárpolitika a környezet- és klímavédelemre helyezi a hangsúlyt, így a gazdáknak is fontos lesz, hogy ebben a témakörben is gondolkodjanak eszközbeszerzések alkalmával. Amennyiben még ez mellé teszi a terméshozam elérésének prioritását is, egy gumiabroncs cserénél jó választás lehet a Michelin Ultraflex termékcsaládja.

A nagyobb teljesítményű, erősebb és nehezebb mezőgépek ellensúlyozására olyan terméket kell keresni a kerekre, melyekkel kisebb lesz a működési költség, és ez mellett a művelés alá vont területeket is megkíméljük.

 

 

 

Modern gépre modern abroncsot – MICHELIN Ultraflex gumiabroncs

A hatékonyság növelését biztosító, egyre modernebb mezőgépek fejlesztését teszi lehetővé azáltal, hogy egyik legfontosabb erőforrásunk, a termőföld minőségének megóvásában is kulcsszerepet játszik.

 

Alacsony nyomáson is üzemeltethető – Michelin Ultraflex abroncs

Ezáltal jobb vonóerő és üzemanyag-megtakarítás, sőt nagyobb ellenálló képesség érhető el. A talajkímélő használati móddal – a kisebb mértékű talajtömörítésnek köszönhetően – a termelékenység is javul.

Az Ultraflex technológia lehetővé teszi, hogy ugyanolyan terhelés mellett a standard radiálabroncsoknál szokásos értékekhez képest alacsonyabb nyomási értéken üzemeltessük az abroncsot. Az abroncs felépítménye erőteljes és nagy teherbírású, ugyanakkor hajlékony. Az abroncsra jellemző szélesebb talpnyomat révén a talajjal való kapcsolata biztosabb.

A gazdálkodók elsősorban az akár 15%-ot is elérő üzemanyag-megtakarítást, a 4%-os terméshozam-növekedést és a hosszabb élettartamot, illetve a Michelin csapat hozzáértését említik a MICHELIN Ultraflex abroncs előnyeiként.

 

Talajkímélő megoldás

 

A romániai Emiliana West Rom gazdasága 12 ezer hektárnyi területtel rendelkezik

A termelést egy több mint 60 mezőgépből álló géppark segíti. Egy ekkora gazdaságban a legjobb gépekre van szükség, méghozzá a legjobb minőségű abroncsokkal felszerelve.

„Partnereinknek nagyon fontos szerepük van, mert mindig a legjobb minőséget kínáló emberekkel és cégekkel dolgozunk” – mondta az Emiliana West Rom képviselője.

Az Emiliana West Romnál a nagy teljesítményű traktorokon és betakarítógépeken Michelin abroncsot használnak. Sőt, még a személyautóikon is.

„Azt vettük észre, hogy ezek az abroncsok kevésbé tömörítik össze a talajt, hosszú élettartamúak, illetve üzemanyag-takarékosak – más abroncshoz képest talán olyan 10-12%-kal több üzemanyagot tudunk velük megtakarítani” – osztja meg tapasztalatait az Emiliana West Romania agrármérnöke, Mitric Razvan.

 

 

Az Agricom Borcea Románia egyik mintagazdasága

Több mint 7 ezer hektáron gazdálkodnak, a gazdaság vezetői határozott célkitűzésekkel irányítják a vállalatot: nagy terméshozam elérése a fenntartható mezőgazdaság elveinek betartásával. Ez pedig csak megbízható partnerek segítségével lehetséges.

„A MICHELIN Ultraflex abroncsoknak köszönhetően 15%-kal alacsonyabb lett az üzemanyag-fogyasztásunk. A másik fontos tényező a termékek élettartama. Ami majdnem olyan hosszú, mint a traktorok élettartama” – mondja az Agricom Borcea francia tulajdonosa, Arnaud Charmetant, aki még évekkel ezelőtt szeretett bele a román vidékbe.

Az Ultraflex abroncsok esetében elengedhetetlen, hogy mindig a megfelelő üzemi nyomáson használjuk őket. A Michelin szakértői ezért szoros együttműködésben dolgoznak együtt az Agricom Borceával: az optimális üzemi nyomási értékek beállításához nyújtanak segítséget, ezáltal hozzájárulnak a termőtalaj minőségének megóvásához és a hatékonyabb gazdálkodáshoz.

Az elmúlt években elért eredmények egyértelmű döntésre vezették az Agricom Borcea vezetőségét: minden mezőgépükre MICHELIN Ultraflex abroncsot szereltek, és újabb gépeiket is ezzel az abronccsal vásárolják.

 

 

 

A romániai Oltpiess 25 éve kezdte meg tevékenységét

A indulásnál 300 hektár területtel rendelkeztek, mára 3 ezer hektárra növekedett az általuk művelt földterület nagysága. Ennek kb. a felén, 1500 hektáron búzát, 500 hektáron repcét, 400-500 hektáron kukoricát, és mintegy 500 hektáron napraforgót termelnek. A cég tevékenységét három 200 lóerős, három 300 lóerős, illetve két 600 lóerős mezőgazdasági vontató segíti.

2019-ben szerelték fel az első MICHELIN Ultraflex abroncsokat traktorjaikra.

„Michelin Ultraflex abroncsok használatával talajkímélő szántóföldi munka biztosítható az abroncs talajkímélő tulajdonságának köszönhetően, és 4%-os javulást tapasztaltunk a termelékenységben. Ezen felül 10%-os üzemanyag megtakarítást értünk el az abroncsoknak köszönhetően. Régebben szántási munkálatok alatt a fogyasztás kb. 30 liter volt hektáronként, most pedig azt látjuk, hogy a fogyasztás kevesebb, mintegy 27,5 liter/hektár. Arra számítunk, hogy kb. 5000 üzemóra időtartamig használhatjuk az abroncsokat, ami akár hét éves időszakot jelent” – osztja meg tapasztalatait az Oltpiess vezetője, Andrei Popescu.

 

 

A MICHELIN Ultraflex abroncsról jelentkezünk még gazdálkodói tapasztalattal, a beszámolót következő cikkünkben olvashatják!

 

Michelin-logo

Elérhetőség: https//: michelin.hu
Segítség: https.://michelin.hu/segitseg
Telefonszám: 0680-0153-21 (H-P: 9-17 óráig)