fbpx

Nálam melyik kukorica, napraforgó teljesítene a legjobban?

Írta: Sajtóközlemény - 2023 december 06.

Megérkezett Magyarországra a Syngenta legújabb digitális fejlesztése, a Cropwise Seed Selector. Segítségével a gazdálkodók táblára szóló napraforgó- és kukoricahibrid-ajánlásokat kaphatnak. 20 év és 50 ezer helyszín adatai alapján választható ki a legjobb vetőmag.

kukoricacső
Egy új alkalmazás segít a vetőmagválasztásban (fotó: Horizont Média)

Vetőmagválasztás táblára szabva

Az elmúlt öt év nagy előrelépést hozott a hazai agrárdigitalizációban is. A világ egyik vezető agrárvállalataként a Syngenta számára stratégiai kérdés, hogy a kitűnő genetikák és növényvédelem mellett olyan digitális megoldásokat biztosítson a partnerei számára, amelyek hozzájárulnak az eredményes gazdálkodásukhoz. A Syngenta Cropwise-családjának legújabb tagja, a Seed Selector az egyik legfontosabb lépésben: a hibrid kiválasztásában segít.

„A Seed Selectort vállalatunk napraforgó- és kukoricakínálatára alakítottuk ki. Ajánlásai a legfrissebb rendelkezésre álló vizsgálati adatokon alapulnak, és a bővülő hibridválasztékunk szerint változnak. Csak olyan hibridek szerepelnek benne, amelyeket több éven keresztül, különféle környezeti feltételek mellett teszteltünk” – hangsúlyozta Tóth Tamás, a Syngenta Duna-régió vetőmagmarketing vezetője.

A rendelés leadása

Az okostelefonon, tableten és az asztali böngészőkön egyaránt elérhető Cropwise Seed Selector bárhol és bármikor használható. A már a magyar gazdák számára is elérhető fejlesztés több mint 50 ezer európai kísérleti helyszín eredményeit és 20 év időjárási adatait figyelembe véve ajánlja a kiválasztott táblákra legmegfelelőbb napraforgó- vagy kukoricahibridet.

Az ajánlás után a gazdálkodók az „e-Vetőmag igénylése” gombbal a vetőmagigényüket is leadhatják a vállalat felé. A rendszer automatikusan kosárba helyezi a szükséges vetőmagzsákok pontos mennyiségét és a kért hibrideket. A folyamat végén generált igénylés e-mailben elküldhető, vagy kinyomtatva beváltható egy helyi kereskedő partnernél.

A Cropwise Seed Selector használatáról készült videót itt tekinthetik meg. A hibridválasztó platform pedig itt érhető el.

Syngenta