fbpx

A CASE IH új 340 lóerős modellel bővíti az OPTUM termékcsaládot

Írta: Fodor Mihály - 2023 október 16.

Az univerzális, nagy teljesítményű traktorok növekvő piacát kiszolgálva a Case IH új, 340 lóerős zászlóshajó modellt dobott piacra az Optum termékcsaládban, amely maximalizálja a díjnyertes Optum koncepciót, azaz a nagy teljesítményű, kis tömegű és igény szerint ballasztos kialakítást. A többszörös fejlesztések ellenére az Optum 340 CVXDrive az AFS Connect™ rendszerrel nem nehezebb, mint a meglévő 300-as és 270-es modellek, de nagyobb teljesítményt, végső termelékenységet és bármilyen feladat megoldására való képességet biztosít.

Optum 340 CVXDrive

Az ausztriai St. Valentinban, a Case IH gyárban szigorú minőségi szabványok szerint gyártott Optum 340 CVXDrive ideális vontatási feladatokhoz és a talajműveléstől, a vetéstől a kaszálásig és a szállításig terjedően minden más teendőhöz. A legmagasabb szintű kényelmet és teljesítményt nyújtja, mostantól a piac egyik legcsendesebb fülkéjével és a csak a Case IH-nál elérhető fejlett technológiák sorával rendelkezik, beleértve az 5 éves AFS Connect fejlett telematikai rendszert. Ez további előnyökkel jár az AFS Connect portálnak köszönhetően, amely hosszabb ideig biztosítja a csatlakoztatott szolgáltatások lehetőségét.

Tökéletes teljesítmény-tömeg arány

Dr. Solveiga Kalinauskaite, termékmarketing menedzser szerint: “Az Optum 340 CVXDrive az új csúcsmodellünk ebben a szegmensben, tökéletesen megfelel a nagy mezőgazdasági termelők és bérvállalkozók igényeinek, akiknek olyan traktorra van szükségük, amely nagy teljesítmény-tömeg aránnyal rendelkezik, és sokoldalúan alkalmazható a legkülönbözőbb feladatok elvégzéséhez.”

Az Optum 340 CVXDrive lüktető szíve a hathengeres, 6,7 literes Stage V FPT motor, amely erőt és nyomatékot biztosít az igényes terepi és szállítási alkalmazásokhoz. A rendkívül hatékony és jól bevált Hi-eSCR2 kibocsátáscsökkentő technológiát tartalmazza, és automatikus termelékenység-menedzsmentet (APM) is tartalmaz, amely a CVXDrive áttételét és a motor fordulatszámát a teljesítményigénynek megfelelően optimalizálja.

Optum 340 CVXDrive
Az új, tágas fülke a kategória legjobb kényelmét nyújtja, és rendkívül csendes, mindössze 66 dB(A).

A nagyobb teljesítmény, termelékenység és hatékonyság érdekében, a megbízhatóság és tartósság fenntartása mellett, a Case IH az Optum 340 CVXDrive-ot egy továbbfejlesztett CVXDrive sebességváltóval szerelte fel, amely a hidrosztatikus egység és a vezérlőszoftver, a hajtáslánc alkatrészei, a hátsó differenciálmű és a hátsó mellékhajtás fejlesztését tartalmazza. Ezen kívül új külső motorfúvószűrővel is rendelkezik, amely csökkenti a szervizelési időt. A mindennapi műveletek sokoldalúságának és kompatibilitásának növelése érdekében a szabványos ISOBUS Class 3 a TIM (Tractor Implement Management), a legújabb traktor-munkagép kommunikációs protokollra fejleszthető, így a tanúsított munkagépek automatikusan vezérelhetnek bizonyos traktorfunkciókat.

Az Optum 340 CVXDrive a meglévő 300-as és 270-es modellekhez hasonlóan nagy, 630 literes üzemanyagtartállyal rendelkezik, amely hosszabb önálló üzemórákat tesz lehetővé a terepen, akárcsak a kategóriájában legjobb, 750 órás motorszerviz-program. Az új modell 27 lóerővel, azaz 9%-kal nagyobb teljesítményt nyújt, mint az Optum 300 CVXDrive, míg a csúcsnyomaték 1.398 Nm 1.400 fordulat/perc fordulatszámon, szemben a kisebbik társának 1.282 Nm-ével ugyanezen fordulatszámon.

A nagy teljesítményű hátsó függesztő, amely 11058 kg-ot képes megemelni, a 6016 kg maximális teherbírású fronthidraulika, valamint a kétfokozatú első és négyfokozatú hátsó mellékhajtás tovább növeli a traktor sokoldalúságát. Az Optum 340 CVXDrive tehát nagyobb teljesítményt nyújt, miközben a megbízhatóság és a tartósság is megmarad.

A legjobb fülke mindenütt

Az új, tágas fülke a kategória legjobb kényelmét nyújtja, és rendkívül csendes, mindössze 66 dB(A). Az üzemeltetők értékelni fogják a kiváló körkörös kilátást, a prémium minőségű burkolatokat, az autóipari felszereltséget és kivitelezést, valamint a magas szintű felszereltséget, amely magában foglalja a kulcs nélküli működtetéshez szükséges kulcstartót is.

A fülke fejlett kialakításához tartozik az újratervezett ergonomikus Multicontroller kartámasz, amely a leggyakrabban használt funkciók 95%-át a vezető ujjhegyeihez helyezi, amelyek közül sok az érintőképernyőn vagy az új, integrált, elforgatható és megnyomható kódtárcsán keresztül is kezelhető. A végső kezelési és vezetési kényelem érdekében opcionálisan új, félig aktív fülkerugózás választható.  

Az új AFS Pro 1200 érintőképernyős monitor a Bluetooth® funkcióval áttekinthető és könnyen kezelhető, és a traktor összes funkcióját áttekinthetővé teszi. Segít a kezelőnek optimalizálni a motor, a sebességváltó, a hidraulika és a mellékhajtás teljesítményét, miközben a munkagépek működését is kezeli. Az új AFS Vision Pro operációs rendszer lehetővé teszi a precíziós gazdálkodási funkciók, a traktor rendszerek és a csatlakozási lehetőségek összehangolását a kívánt üzemeltetési preferenciákkal.

Az Optum 340 CVXDrive a Safeguard Connect csomaggal rendelkezik, amely a legjobb Case IH hozzáadott értékű szolgáltatások átfogó csomagja, amely hosszú távú védelmet nyújt és maximalizálja a termelékenységet, hogy megfeleljen a modern, innovatív mezőgazdasági és bérvállalkozói vállalkozások követelményeinek.

Ez magában foglalja a kiterjesztett, akár hároméves Safeguard garanciát és ötéves előfizetést az egyedülálló AFS Connect Advanced telematikai portálra, amely lehetővé teszi a gazdaság, a flotta és az adatok távoli felügyeletét és kezelését.

Az Optum 340 CVXDrive a nyár és az ősz folyamán számos európai kiállításon lesz látható.