fbpx

Fűszerpaprika-vetőmagtámogatás: 100 ezer forint egy kilóra

Írta: Gönczi Krisztina - 2023 április 30.

Megjelent a Magyar Államkincstár 25/2023. (IV. 25.) számú közleménye a fűszerpaprika-termelők részére nyújtandó csekély összegű támogatásról.

fűszerpaprika szedése
Legalább a vetőmagköltség minimalizálható (fotó: Horizont Média)

Vetőmag kilónként 100 ezer forint

A támogatás a 2022. október 20. és 2023. április 30. között vásárolt, vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett, fémzárolt vetőmag vételárára vonatkozik, annak nettó árát 75%-ban kompenzálja, de nem lépheti át a kilogrammonként legfeljebb 100 ezer forintot. A vetőmagot teljes egészében a saját használatában lévő földterületen kell felhasználni.

A támogatás az igénylő és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás(ok) csekély összegű támogatási keretét terheli. A támogatási kérelem kizárólag a Kincstár által kialakított elektronikus űrlapon keresztül nyújtható be 2023. május 1. és 2023. augusztus 5. között.

Csatolandó dokumentumok

  • A támogatási időszakban vásárolt, fémzárolt vetőmagról a termelő/termeltető/termelői csoport nevére kiállított számla másolata és a fémzárolt vetőmag címkéjének vagy a minősítését igazoló bizonyítványnak a másolata.
  • Ha a vetőmag termeltetőtől/termelői csoporttól származik, akkor a fűszerpaprika-termelő részére átadott, fémzárolt vetőmag mennyiségét és nettó árát, valamint a származás megjelölését tartalmazó dokumentum.
  • Termeltetés, termelői csoport esetén a velük kötött szerződés másolatát is csatolnia kell a termelőnek.

Ez a szakcikk is érdekelheti a témában: Fűszerpaprika-piac: megfizetjük az árát.