fbpx

Kalászosajánlat az ismét Guinness-rekorder KWS-től

Írta: Mezőhír.hu - Hirdetés - 2020 október 09.

Korszerű, nagy termőképességű, kórtanilag kiegyensúlyozott fajtáinkkal Ön is elérheti a 10 t/ha hozamot! Az idei őszikalászosvetőmag-szezonban a KWS-kalászosok ismételten rendkívül sikeresek, több fajtánk vetőmagja mára elfogyott!

Nemesítési erőfeszítéseinket a termelők fajtáinkkal elért kimagasló hozamai igazolják, ennek köszönhető a sorban sokadik rekord: az idei évben ismét KWS-es búzafajtával érték el a Guinness-világrekordot (Új-Zéland, 17,398 t/ha)! Nemcsak külföldön, de a hazai kísérletekben is rendre előkelő helyen végeznek fajtáink. Az idei dalmandi, 63 fajtát bemutató kísérletben SILVERIO fajtánk 9,58 t/ha hozammal, MODERN fajtánk Chernelházadamonyán szintén 63 fajta közül 8,63 t/ha hozammal az előkelő 2. helyen végzett. Különösen büszkék vagyunk, hogy az IKR Agrár Kft. kísérleteiben STROMBOLI fajtánk országosan, 8. hely átlagában az összes együtt vizsgált fajta közül 8,83 t/ha eredménnyel az első helyen végzett!

 


A hazai kísérletekben is rendre előkelő helyen végeznek fajtáik

 

A következő fajtáinkat ajánljuk tisztelt figyelmükbe:

BASMATI fajtánk: termésstabilitásával, kiegyenlített kórtani tulajdonságaival emelkedik ki az extenzív módon termelhető fajták csoportjából, amelynek vetésterülete évről évre nő. Jó stressztűrő képessége, szárszilárdsága kitettebb körülmények közepette is eredményessé teszi termesztését. Évek óta megbízhatóan teljesítő, bevált fajta, biztos választás.

SOLEIHO: portfóliónk legnagyobb mennyiségben forgalmazott fajtája. Csúcsfajta, a bőtermő kategória zászlóshajója, amely intenzív termesztési körülmények közé javasolt. Korai, viszonylag magas, de egyben kiváló állóképességű, tetszetős, szálkás kalászú búza.

SANTORIN: őszibúza-kínálatunk egyik legnagyobb termésre képes képviselője, amely egy korai típusú, intenzív termesztési körülmények közé ajánlott bőtermő, és malmi minőségre képes fajta, nagy méretű, szálkás kalászokkal. Egészséges levélzetét egészen az érés végéig megőrzi.

FOXYL: az előző évi, kalászfuzáriummal terhelt évjárat felértékelte azokat a fajtákat, amelyek kisebb fertőzési kockázattal vethetők kukorica elővetemény után. A FOXYL egy korai, toklászos, a fuzáriummal szemben jó ellenálló képességű fajta, amely kukorica elővetemény után is biztonságosan vethető!

RUSTIC: kifejezetten extenzív viszonyok között is eredményesen termeszthető fajtánk. Ez egyaránt köszönhető kiemelkedő alkalmazkodóképességének, szárazságtűrésének, kórokozókkal szembeni jó ellenálló képességének.

MODERN: már a középkései éréscsoportba tartozik. A széleskörűen elterjedt és már bizonyított EXOTIC fajtánk utódjának szánjuk. A fajtát a gazdaság jobb területeire, intenzív termesztéstechnológiához ajánljuk.

STROMBOLI, VYCKOR, SILVERIO, EXOTIC, ZEPHYR fajtáink vetőmagjai korlátozottan még elérhetőek!

 

 

Őszibúza-fajtáinkról általánosságban elmondható, hogy szabad elvirágzású, korszerű francia nemesítésű fajták. Kiemelkedő termőképességgel rendelkeznek, és a csoportosításuknak megfelelő beltartalmi paraméterekre képesek. Kórtani tulajdonságaik kedvezőek, a vörös- és sárgarozsdával szemben jó vagy kiemelkedően jó toleranciával bírnak, egyikük sem fogékony a kalászfuzáriózisra. Meggyőződésünk, hogy a hagyományos nemesítésben még jelentős tartalékok vannak, ezt igazolja, hogy a legtöbb szántóföldi haszonnövény esetében a Guinness-rekordot fajták és nem hibridek érik el.

Kérdéseik esetén szívesen állunk rendelkezésükre! Kérjük, idén ősszel is válasszák megbízható, kiváló fajtáinkat, nem fognak csalódni!

 

Elérhetőségeink:
Angyal Kornél,
Kalászos agroszerviz,
Dunántúl, 30/567-1722

Gonda László,
Kalászos agroszerviz,
Alföld, 30/933-1735

KWS Kalászos iroda: 20/239-5059

További információ fajtáinkról, kísérleti eredményeinkről: www.kws.hu

 

SZERZŐ: WWW.KWS.HU