fbpx

A New Holland megújította iparágvezető ültetvényestraktor-kínálatát

Írta: MezőHír-2022/12. lapszám cikke - 2022 december 22.

Új T4 F/N/V, TK4 és T4F S traktorok

A New Holland Agriculture a T4 F/N/V sorozat forradalmi VisionViewTM fülkéjének, valamint a TK4 sorozat új, erősebb motorjának és kompakt motorháztetőjének bevezetésével tovább erősíti vitathatatlan vezető szerepét a speciális traktorok ágazatában. Ezt a vezető szerepet megerősíti a „Best of Specialized” díj a Tractor of the Year 2023 versenyen.

New Holland

A New Holland idén az EIMA-n mutatta be először az új T4F S sorozatot is, amely ideális traktor a vegyes, részmunkaidős gazdálkodók és a gyümölcsösökben és szőlőkben dolgozó flottatulajdonosok számára, akik robusztus, megbízható és belépő szintű traktort keresnek a termelékenység növeléséhez.

Oscar Baroncelli, a New Holland mezőgazdasági traktorok globális termékmenedzsmentjének vezetője elmondta: „A New Holland hét évtizede a speciális traktorok szegmensének élvonalában van, és termékeink folyamatos innovációjával és fejlesztésével vívta ki vitathatatlan vezető pozícióját. Az évek során egyedülállóan széles kínálatunkat úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen ügyfeleink legkülönlegesebb követelményeinek, előre látva változó igényeiket. A T4 F/N/V VisionViewTM fülke, a TK4 és ez az új T4F S ismét magasra teszi a lécet, teljesen újratervezve a termékeket az ügyfelek igényei köré.”

Sean Lennon, a New Holland értékesítési alelnöke elmondta: „Ezekkel az új termékekkel megerősítjük kínálatunkat, és megerősítjük történelmi és abszolút vezető szerepünket a speciális traktorok területén. Ezeket a traktorokat alaposan átterveztük, az ügyfeleinktől kapott kéréseknek megfelelően.”

T4 F/N/V VisionViewTM vezetőfülke: a legjobb kényelem, kilátás és biztonság

A forradalmian új VisionViewTM fülke a keskeny T4 F/N/V sorozatban egy szabadföldi traktor kényelmét nyújtja, tágas környezetet biztosítva minden gépkezelő számára. Az első ablak exkluzív kialakítása a piacon kapható legalacsonyabb és legkompaktabb motorháztetővel kombinálva, amely az összes utókezelő rendszert eltakarja és védi, egyedülálló stílust és a kategória legjobb kilátását biztosítja. Az egy darabból álló oldalablak és a négyoszlopos kialakítás tovább javítja a kilátást oldalra és hátra. 

A VisionViewTM fülke a legcsendesebb a szegmensben, a zajszintje mindössze 71 dB (A), ami tovább növeli a kezelő kényelmét és biztonságát, és az exkluzív Blue CabTM 4 teljes körű előnyeit kínálja a 2. és 4. kategóriájú kettős szűrőrendszerrel. Az infotainment és az ember-gép interfész a nagyobb testvér T7/T8 után az InfoViewTM digitális műszeregységgel frissült, amely a gép összes kezelőszervét és beállítását kezeli.

Az F5C FPT motor a legnagyobb nyomatékot, 518 Nm-t a legalacsonyabb, 1300-as fordulatszámon éri el, valamint akár 40%-os nyomatékkiegészítést is biztosít. A teljesítmény mellett ezek a jellemzők a legrugalmasabb megoldást nyújtják az ügyfelek számára minden alkalmazásukhoz és igényükhöz. Az ügyfelek igényeit követve a hidraulikus köröket újratervezték, és mindössze egy szivattyúval akár 80 l/perc teljesítményt biztosítanak a kapcsolt eszközök számára.

A T4 sorozatú traktorok tökéletes gépek a bérvállalkozók, valamint a nagy értékű növényeket termesztő kis és közepes gyümölcsösök és szőlőültetvények számára, amelyek tulajdonosai nagy teljesítményt, kényelmet és megbízhatóságot keresnek a speciális alkalmazásokhoz legmegfelelőbb méretű traktorban.

TK4 sorozat: a nagyobb teljesítmény és a Stage V megfelelés érdekében jött létre

A TK4 sorozatú lánctalpas traktorok új formavilággal frissültek, hogy megfeleljenek a legújabb kerekes speciális traktoroknak.

A New Holland lánctalpas traktorok nagy múltra tekintenek vissza, 1932-től kezdődően, és fontos szerepet játszanak a vállalat örökségében: ez az újdonság megerősíti a vállalat azon szándékát, hogy folytassa beruházásait ebben az ágazatban, és megszilárdítsa már most is vitathatatlan vezető szerepét.

A szabadföldi modelleket új, nagyobb teljesítményű, V. fázisú motorokkal frissítették, amelyek maximális teljesítménye 85 és 109 lóerő között mozog, valamint EGR-rel, DOC-val és SCRoF-fel ellátott utókezelő rendszerrel, míg a keskeny modellek 75 lóerős V. fázisú motorral és EGR-rel, DOC-val és DPF-fel ellátott utókezelő rendszerrel rendelkeznek, amely nem igényel AdBlue-t. A motor és az utókezelő rendszer kompakt kialakítása minden modellnél a motorháztető alatt elfér, így kiválóan ráláthatunk a munkaterületre, és az erőgép jól manőverezhető marad.

Az új specifikációkat egy olyan járműhöz adták hozzá, amely mindig is tartalmazott olyan elemeket és exkluzivitást, amelyek még mindig a legkelendőbb lánctalpas vontatóvá teszik. Néhány ilyen exkluzív elem például a lánctalpasokhoz gyárilag felszerelt fülke (2009-ben vezették be) vagy a SmartTrax™ gumilánctalpas rendszer, amely kevesebb mint 1 óra alatt cserélhető acéllánctalpasra, és amely biztosítja, hogy szállításkor ne kelljen pótkocsira rakodni.

Érdekes még a Steering-O-Matic™ Plus kormányzás és kuplungrendszer: egyetlen vezérlés a kormányzáshoz, fékezéshez, megálláshoz és újraindításhoz, kuplungpedál nélkül. Végül a Lift-O-Matic™ Plus rendszer: egy díjnyertes mechanikus hidraulikus vezérlőrendszer, amely lehetővé teszi a hátsó lengőkar emelését vagy süllyesztését a táblavégi fordulónál, miközben megtartja a munkagép pozícióját. A kar lenyomásakor/húzásakor, ha elengedik, a munkagép azonnal megáll az aktuális munkagép-pozíciónak megfelelő magasságban. E kényelmes kar enyhe nyomása vagy húzása lehetővé teszi a finomabb beállításokat.

Végül, de nem utolsósorban az új TK4 a legújabb biztonsági előírásokat is betartja, hogy a gépkezelők mindig védve legyenek, és biztonságos körülmények között dolgozhassanak.

New Holland
A New Holland újdonsága a Tractor of the Year 2023 versenyen a „Best of Specialized” díjat nyerte

T4F S, nélkülözhetetlen, sokoldalú és új megjelenésű

Az új T4 speciális sorozat lenyűgöző, modern stílusát követve a T4F S olyan funkciókat kínál, amelyek már az alapváltozatban is alapvető fontosságúak minden gyümölcsös, szőlő és üvegházi alkalmazáshoz. Azoknak a gazdálkodóknak a számára, akik többet kérnek, ez az alapváltozat is bővíthető különböző teljesítménynövelő opciókkal.

Ezek a nagy teljesítményű gépek (akár 110 LE névleges teljesítményűek) megbízhatóak és robusztusak, új 12 × 12-es mechanikus vagy powershuttle sebességváltóval rendelkeznek, és a gyümölcsösökben és üvegházakban végzett minden feladatra alkalmasak. Az új T4F S az első tengelyek széles választékával lesz elérhető a piacon, beleértve a SuperSteer™-t, amely mindig is a New Holland DNS-ében van.

A teljesítményt tovább javítja a kezelőszervek ergonomikus elrendezése és az új hidraulikus rendszer (akár 70 l/perc szivattyú és új első és hátsó emelő).

Mindezek, valamint a friss, stílusos megjelenés teszi az új T4F S-t a legjobb választássá azoknak a gazdálkodóknak a számára, akik megfelelő teljesítményt keresnek a gyümölcsösökben, és alacsony üzemeltetési költséget szeretnének elérni.

Összeállította: Fodor Mihály