Ropogós termék eredeti beltartalmi értékkel és aromával

Írta: Barna Ferenc - 2022 október 30.

Alacsony hőmérsékletű vákuumszárítási technológia segítségével megmarad a gyümölcs és a zöldség beltartalmi értéke és aromája –átadták az MPM Research Kft. 850 millió forintból megvalósult, Kavali nevű zöldség- és gyümölcsfeldolgozó gyártóüzemét Mórahalmon.

Ropogós állagú termékek, mely más élelmiszergyártók alapanyaga

A gyártóüzemben olyan kíméletes, alacsony hőmérsékletű vákuumszárítási technológiával dolgoznak, amelynek segítségével megmarad a gyümölcs és a zöldség beltartalmi értéke és aromája.

Mikrohullám segítségével jellemzően a gyümölcsökből és a zöldségekből különböző ropogós állagú termékeket készítenek, amelyek alapanyagként értékesíthetők más élelmiszergyártók részére.

Az MPM Research Kft. ipari inkubációs központként fejlesztési projekteknek kínál szakmai támogatást

A társaság elsősorban gyártóüzemek kialakítására, célgépek tervezésére és kivitelezésére, valamint gyártástámogató szoftverek fejlesztésére specializálódott. Fejlesztéseik a legfrissebb kutatási és technológiai eredményeket felhasználva nyújtanak innovatív megoldásokat, így azok minőségükben is megfelelnek a nemzetközi standardok elvárásainak.

A Kavali projekt csaknem 850 millió forintból valósult meg, amelyhez a társaság az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap pályázatán 423,6 millió forint támogatást nyert.

Forrás: MTI

▼Hirdetés

▼Hirdetés

Mezőhír
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.