fbpx

Kukoricahibridek és herbicidek a Corteva ajánlásával

Írta: Gönczi Krisztina - 2022 szeptember 19.

A 35. Bábolnai Gazdanapokon a Corteva is bemutatta hibridjeit és növényvédelmi megoldásait.

A Corteva Agriscience fontosnak tartja a közvetlen és őszinte párbeszédet a magyar gazdákkal és kereskedőkkel, a személyes kapcsolat és bizalom a vállalat egyik alapértéke. A cég munkatársai ezért mindent megtettek annak érdekében, hogy az idén 35. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon a gazdák és kereskedők rendelkezésére álljanak kérdéseik megválaszolásában.

Friss versenyzők a kukoricahibridek között

A rendezvény számtalan érdekességet és látnivalót kínált a látogatóknak a tartalmas szakmai programok mellett. A magyar gazdák főleg az aszályos idővel, energiaválsággal és inflációval kapcsolatos problémákkal és kérdésekkel érkeztek, nem véletlen, hogy a kukoricatermesztés az egyik legizgalmasabb témája volt a kiállításnak. A Corteva sátrához több, mint 150 érdeklődő látogatott el, érdeklődve a Pioneer® vetőmagokról, valamint a növényvédelmi megoldásokról.

A 390-es FAO számú P9978 kukoricahibrid kitűnő példája a genetikai előrehaladásnak, hiszen a csoportjában lévő legnépszerűbb hibridek termésátlagához képest évjárattól függően akár 400-500 kg-mal is többet tud teremni. Az elődjeihez képest jelentős terméselőny mellett jó csőegészség és kedvező agronómiai tulajdonságok is jellemzik.

kukoricahibrid
Aszályos években lépett színre az új Pioneer-hibrid (forrás: Corteva)

A 460-as FAO számú P9911 Optimum® AQUAmax® rendkívül látványos, erős növényfelépítése jól jelzi kimagasló termőképességét, melyet bizonyított mind a száraz, mind pedig a normál viszonyok között, a rendelkezésre álló vizet a leghatékonyabban használja fel.

A 340-es FAO számú P9610 Optimum® AQUAmax® hibrid kiváló őszikalászos-elővetemény. Kiemelkedő a hektolitertömege (395-410 gramm az ezerszemtömege), emellett rendkívül kemény szemekkel rendelkezik.

Megbízható herbicidek

Az őszi szezonra készülve a Corteva munkatársai bemutatták a RunwayTM herbicidet, amely a repce őszi gyomirtásában valódi talaj- és levélen keresztüli hatással nyújt segítséget. Őszi kalászosok gyomirtására továbbra is az egyik legjobb ajánlat a piacon a BizonTM. Három hatóanyagából kettő markáns talajon keresztüli hatással is rendelkezik, ezért akár az aratásig képes a gyommentességet biztosítani. Az új ArylexTM hatóanyagot is tartalmazó BelkarTM a melegigényes őszi gyomok és a sebforrasztó zsombor ellen nyújt kiváló hatékonyságú segítséget.