fbpx

Támogatást nyert a gabonatárolókat gyártó cég

Írta: Barna Ferenc - 2022 május 09.

A támogatásból megvalósuló új csarnokkal a vállalkozás tovább növelheti kapacitását. A bajai Kal-System Kft., fő tevékenysége takarmány daráló és keverő egységek, valamint gabonaszállító és -tisztító, -szárító, -tároló rendszerek tervezése, kivitelezése, beüzemelése, most vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek.

Egyedi gyártású, lemezből készült részenységek
A vállalkozás fő tevékenysége takarmány és gabona tároló rendszerek (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A magyar tulajdonú, családi vállalkozás

A Kal-System Kft. egyedi igényeket is kielégítő daráló-keverő, tároló, szállító, szárító rendszereket értékesít. A cég a tervezéstől a gyártáson és helyszíni összeszerelésen át a beüzemelésig mindent maga csinál, ennek köszönhetően a folyamat gyorsan halad.

A gyártást alapesetben helyszíni felmérés és precíz tervezés előzi meg. A megrendelő elképzeléseit 3D-s tervekben jelenítik meg, annak elfogadása után indul a gyártás. A partner igényeinek függvényében a helyszíni összeszerelést, beüzemelést, az oktatást is a cég végzi.

A támogatott projekt eredményeként növekedik fog a cég termelékenysége

A pályázati forrásból egy teljesen új, jól felszerelt csarnok épül, mely a raktárkapacitást növeli. Ezen belül helyet kap egy soros/statikus és egy karos állványrendszer, a félkész és készáru támogatását fogja kiszolgálni 1615 m2-es építmény a korszerű logisztikai berendezésekkel.

Beszerzésre kerül egy kompakt lemezadagoló sor, mely három elemből áll, ezáltal gyorsabbá válik a gyártás folyamata. A másik előnye, hogy támogatja az egyedi méretek leszabását, így a lemezhulladék lényegesen csökken, ami gazdaságosabbá teszi a termelést, de környezetvédelmi szempontból is lényeges.

Egy 16kW-os hőszivattyú is a projekt része, ezzel a meglévő irodaépület fűtése lesz környezetbarát módon megoldva.

Projekttájékoztató
A cég raktározási kapacitása, a termékek rendszerezése új szintre emelkedik a fejlesztésnek köszönhetően (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A fejlesztésnek köszönhetően a raktározási kapacitás és a rendszerezés új szintre emelkedik, az új technológiai fejlesztés eredményeként pedig tovább nő a cég termelékenysége, rövidül a gyártási folyamat ideje.

A vállalkozás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretei között meghirdetett GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-es kódszámú felhíváson 209,3 millió forint értékű támogatást nyert.

Forrás: Kal-System/Sajtótájékoztató

Összeállította: Barna Ferenc