fbpx

Közeledik a határidő, két hét maradt a kérelembeadásra

Írta: Gönczi Krisztina - 2022 április 29.

A Kincstár fontos határidőre figyelmeztet: az egységes kérelem benyújtásának idei elsődleges határideje: 2022. május 16. Az állatalapú támogatások ezután már csak szankció mellett módosíthatók.

notebook, laptop, apple
Két hét maradt az adatok rendezésére és a támogatásbenyújtásra (forrás: easytechjunkie.com)

A gazdálkodóknak 2022. május 16-ig van lehetőségük szankciómentesen benyújtaniuk az egységes kérelmet. A május 16-ig benyújtott kérelmeket május 31.-én éjfélig szabadon lehet módosítani. Aki május 31. és június 9. között adja be a kérelmet, az munkanaponként 1 százalékos támogatáslevonásra készülhet (késési szankció). Június 10-től sem a már beadott kérelmek módosításra, sem új kérelem benyújtására nincs lehetőség.

Figyelem, az egységes kérelem keretében lehet igényelni az állatlétszám alapú, közvetlen támogatásokat is. Ezek módosítása azonban már május 17-től egyszázalékos támogatáslevonással jár, tehát a benyújtásuk átgondoltabb feltöltést igényel.

Ne feledje megadni a gazdasággal szerződéses kapcsolatban álló növényvédelmi szakember adatait sem! Lásd a cikket: Csökken a növényorvos adminisztrációs terhe, a gazdáé nő.

Összeállította: Gönczi Krisztina