fbpx

Öntözési integráció, precízió – hamarosan fontos témák Kalocsán!

Írta: Kohout Zoltán - 2021 augusztus 27.

Öntözési integrációk, precíziós és fenntartható gazdálkodás, generációváltás és nem utolsó sorban a paprikatermesztés jövője is szerepel egy szeptemberi kalocsai konferencia napirendjén.

 

fűszerpaprika
Illusztráció: Horizont Média/archív, Kohout Zoltán

 

Szeptember 10-én átfogó képet nyújtó konferenciát rendez Kalocsán a város önkormányzata. A szakmai előadások között első helyen szerepel Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkárának beszámolója az aktuális támogatásokról, pályázatokról. A Nemzeti Agrárkamara és a MAGOSZ részéről Jakab István elnöke és Cseh Tibor adnak tájékoztatást az osztatlan közös földterületek megszüntetésének részleteiről, a földforgalmi változásokról.

Ugyancsak fontos témát érint Dr. Gyuricza Csabának a MATE rektorának előadása a mezőgazdasági pályaválasztásról, illetve Hollósi Dávid, igazgató (Takarékbank) tájékoztatója a finanszírozási lehetőségekről. A precíziós gépek kínálatát a mezőgazdaságigép-kereskedelem egyik nagy hazai cégének marketingigazgatója, Umenhoffer Péter prezentálja majd, míg a paprikatermesztés

jelenlegi helyzetéről a ZÖKO Paprikakutató Intézet szakmai vezetője, Gáll Tibor beszél. A termékfeldolgozás mellett ma már nélkülözhetetlen marketing- és brandépítési kérdések is napirenden lesznek a Fajszi Paprika Manufaktúra illetékesétől, Okvátovity Dórától. A témák közt szerepel még az öntözéstechnológia, a fűszerpaprika-termesztés szermaradvány-mentes növényvédelmi technológiája és a paprikanemesítés, a rezisztencia-nemesítés is. (További infó: 30/019-76-31, [email protected].)