fbpx

A Corteva még többet akar tenni a klímavédelmért

Írta: Szerkesztőség - 2021 június 07.

Bejelentették a vállalat klímastratégiáját, és bemutatták a fenntarthatósági jelentést: a Corteva számos komoly kötelezettséget vállal magára világszerte.

 

Szántóföld

 

A termelőknek is kedvező

A Corteva, Inc. bejelentette, hogy csatlakozik az éghajlatváltozás elleni küzdelem vezetőihez, és lépéseket tesz azért, hogy olyan üzletté váljon, amely még többet tesz a klímavédelemért. A június első napjaiban közzétett, 2020. évi fenntarthatósági jelentésben a vállalat részletezi elkötelezettségét az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó tudományos alapú célok kitűzése mellett. A riport kiemeli a vállalat 2030-ra kitűzött céljait, és friss információkat közöl az életminőség javításával, a globális élelmezési rendszer rugalmasságának növelésével és a bolygó védelmével kapcsolatos kötelezettségvállalásairól.

„A klímaváltozás mindannyiunkat érint. Kritikus a cselekvés szükségessége oly módon, ami a vállalatunknak és a termelőinknek is kedvező hatású” – mondta ifj. Jim Collins, a Corteva AgriscienceTM vezérigazgatója. „Elkötelezettségünk mutatja, hogy részt akarunk venni ebben a fontos kérdésben. Ma, ennek a globális kihívásnak a megválaszolásával megerősítjük az élelmiszertermesztést, fokozzuk a fejlődést és a fenntartható mezőgazdaság kiépítését, ezzel segítve az emberiség jelenlegi és a következő generációi fejlődését.”

A Corteva fenntarthatósági riportja egy évvel azután jelenik meg, hogy a vállalat bejelentette a 14 pontos tízéves kötelezettségvállalását a fenntarthatóság előmozdítása érdekében, a gazdálkodók, a termőföld, a közösségek és a vállalat működésében.

„Tavaly a Corteva merész lépést tett a fenntarthatósági célok meghatározásakor, amelyeket világszerte átfogóan beépített az egész üzletágába” – mondta Anne L. Alonzo, a Corteva AgriscienceTM külügyi és fenntarthatósági igazgatója. „Ez a riport naprakész információt nyújt arról, hogyan dolgozunk ezen célok elérésén világszerte, innovatív termékeinken, együttműködéseinken és 21 000 alkalmazottunk erőfeszítésein keresztül.”

 

Corteva vállalat klímastratégiai céljai

A Corteva teljesíti a vállalat 2020-as ígéretét a klímastratégiai célok elérésének érdekében és elkötelezte magát az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó tudományos alapú célok támogatása mellett. Ezek a célok összhangban vannak Corteva céljaival és globális működésével – csatlakozva azon erőfeszítéshez, hogy korlátozzuk a globális felmelegedést 1,5 ° C-kal az iparosodás előtti szintre.

 

Corteva

 

A vállalat kötelezettségvállalásai a következők:

  • 65% -os intenzitáscsökkentés az 1. és 2. körbe tartozó kibocsátások esetében

Ez a szám a Corteva üzleti tevékenységének intenzitásához viszonyított kibocsátást tükrözi és a tervezett bevételből származik. Az intenzitásmérőt a vállalat növekedéséhez viszonyítva indexálják.

  • 20% -os intenzitáscsökkentés a 3. körbe tartozó kibocsátások esetében

Habár a kötelezettségvállalás új, a vállalat erőfeszítései az éghajlati kérdések megoldására nem újkeletűek. A Corteva és alapító tagvállalatai nagy múltra tekintenek vissza az éghajlatvédelmi kezdeményezések előmozdításában, miközben digitális eszközöket, vetőmagtechnológiákat és növényvédő szereket is kínálnak a gazdálkodók számára az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.

 

A Corteva AgriscienceTM különféle kezdeményezéseken keresztül kívánja elérni ezt a célt, többek között lépéseket tesz az energiafelhasználás csökkentésére, a kutatás-fejlesztésre irányuló erőforrások összpontosítására, a termelési hatékonyság növelésére és a megújuló energiaforrásokra való áttérésre. Következő lépésként Corteva a Tudományalapú Célok kezdeményezéssel (SBTi) érvényesíti ezeket a célokat.

 

Megjelent a Corteva 2020-as fenntarthatósági jelentése

A klímastratégiával kapcsolatos bejelentéssel együtt a Corteva 2020-as nyitó fenntarthatósági riportja kiemeli a vállalat fenntarthatósági céljait és azok elérésére irányuló erőfeszítéseit.

Ez tükrözi a Corteva alkalmazottainak munkáját és hozzájárulását a mezőgazdasági termelők megélhetésének és gazdálkodásának javításához, miközben megőrzi az erőforrásokat és fenntartja a termőföldet, erősíti a közösségeket és növeli a fenntarthatóságot a vállalat működésén belül – ezzel biztosítva, hogy a mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági ipar egészséges és megfizethető élelmiszer-ellátást biztosítson a fogyasztók és a globális népesség számára. Olvassa el a teljes riportot a corteva.com/sustainabilityreport címen! További információ a www.corteva.hu hivatalos weboldalán olvasható.

Kövesse a Corteva Agriscience™ híreit és újdonságait a Facebook , YouTube  Instagram, LinkedIn és Twitter oldalakon.