fbpx

Elővásárlási Akció Mezőfalván, a NAK Szántóföldi Napokon!

Írta: Mezőhír.hu - Hirdetés - 2021 június 08.

Granulált mész és folyékony NPK Elővásárlási Akció indul holnaptól Mezőfalván, a NAK Szántóföldi Napokon!

A VulcanAgro Kft. idén is nyári Elővásárlási Akciót indít a talajjavító meszező anyagokra, a folyékony NPK starterre és kénes termékekre. Az akció kezdetét egybekötjük egy személyes találkozóval és beszélgetéssel, ha ellátogat 2021. június 9–10-én Mezőfalvára.

 

Granulált mész, már 39 900 Ft/tonna + áfától*

Meszet szórni már nagyon sok olyan talajon is szükséges lenne, amely nem extrém savanyú. Kalcium nélkül a talaj összeesik, nem nyeli a vizet és nem is tartalékolja. A kijuttatott tápanyagok jelentős része lekötődik vagy elveszik. A fiatal növények gyakran toxikus mennyiségben vesznek fel nehézfémeket, és sokkal gyengébb a bokrosodás, a kezdeti növekedés. A Vulcan Balance G egy granulált tiszta mész, könnyen kijuttatható, és nem jelentős költségelem a növénytermesztésben. 2–3 évente 300–700 kg/ha mennyiségben ajánlott használni, csak sekélyen, a felső 15 cm-es talajrétegbe bedolgozva.

 

A Vulcan Balance G granulált mész
A Vulcan Balance G granulált mész bármilyen műtrágyaszóróval kijuttatható (Fotó: VulcanAgro Kft.)

 

Folyékony NPK már 59 990 Ft/tonna + áfától*

Ma már elmondhatjuk, hogy a folyékony és szervesanyag alapú NPK-k sokkal jobban működnek, mint a szilárdak. A Vulcan Folyékony NPK és Turbo NPK alapja cukrot, vitaminokat, nyomelemeket is tartalmazó szerves anyag. Ezzel az anyaggal több mint 20 féle tápanyagot pótlunk, és felélénkítjük a talaj biológiai aktivitását. A Vulcan Folyékony NPK a szerves anyag mellett folyékony nitrogént, foszfort, káliumot, cinket és molibdént is nagy mennyiségben tartalmaz. Elég a tarlóra vagy a vetés előtt kipermetezni közepes, esetleg nagy mennyiségben (400–700 liter/ha), majd néhány nap múlva sekélyen bedolgozni. Használatával teljesen kiváltható a szilárd indító NPK. Nemcsak hogy olcsóbb, mint a szilárd NPK, de működik száraz és hideg talajban is.

 

Tápanyag kijuttatás
A Vulcan Folyékony NPK-val nemcsak az indító tápanyagot tudjuk kijuttatni, de még a szárak is bomlanak és a talajélet is javul (Fotó: VulcanAgro Kft.)

 

Milyen hasznos termékek vannak még az Elővásárlási Akcióban?

A hazai talajproblémák szinte egyedülállóak Európában. Nagyon sok helyen a lúgosodás és a szikesedés okoz gondot, míg máshol a teljes humusz vagy a szerves anyag eltűnése. Ezért az ilyen helyen nagyon fontos, hogy savanyítani tudjuk a talajt granulált kénnel (Vulcan Smax), vagy a szikesedést tudjuk lassítani gipszes talajjavítóval (Vulcan Balance GS). Mindkét termék részt vesz a nyári Elővásárlási Akcióban, aminek részletei megtalálhatók a VulcanAgro kiadványaiban és a weboldalunkon.

 

Granulált kén szórása
A granulált kén szórása legalább olyan hasznos egy lúgos, szikes talajon, mint a meszezés egy savanyú területen (Fotó: VulcanAgro Kft.)

 

Az akció célja és feltételei

Az Elővásárlási Akcióban jelentős kedvezményekkel élhetnek, ha előre terveznek. A termékek listaárából mennyiségi kedvezményt adunk, ami 24 tonnás rendelések esetén 10 000 Ft/tonna + áfa.

Augusztus 31-ig történő megrendelések esetén pedig további 5 000–10 000 Ft/tonna + áfa közötti kedvezményt is biztosítunk, amelyet más, az Elővásárlási Akcióba be nem volt termékeknél is érvényesíthető 2021. év végéig. A megrendelés leadásakor az áru átvételének idejét kérjük meghatározni, hogy a biztonságos kiszolgálást mi is tervezni tudjuk.

 

Szakmai segítéség kérhető az alábbi telefonszámon: 06-70-905-5000.

 

*Az akció pontos feltételeiről honlapunkon vagy szaktanácsadóinktól kaphat információt.

Vulcan Agro Kft.