fbpx

Olcsó a cukkini, most kell bevásárolni belőle

Írta: Gönczi Krisztina - 2021 március 01.

A Földközi-tenger térségéből igen jó cukkinitermésről érkeznek hírek. A boltokban egyre több vevőcsalogató akcióval találkozhatunk.

A cukkini elsősorban Spanyolországból érkezik Európa északibb államaiba, így hozzánk is. Ezen felül olasz és Marokkóból származó portékával lehet még találkozni a pultokon. A Lidl 499 forintos akciós árral csalogat, az Auchan 599 forintért kínálja, a Sparban 699 forint a termék kilója. (Ezek az árak megegyeznek a németországiakkal.) És bár a tavalyihoz mérten ez sem tűnik valami szuperolcsó ajánlatnak, vegyük figyelembe, hogy időközben az élelmiszerárak átlagosan 7,2 százalékkal emelkedtek. Ha egy ilyen környezetben valaminek nem változik az ára, arra felfigyelnek a vásárlók.

 

cukkini

 

A zöldség-gyümölcs piac meglepően nagy drágulásokat is jól tolerál. Ha valami relatíve még olcsóbbá is válik, az iránt megnövekszik a kereslet. A tavaszias időjárás is támogatja a nagyobb zöldségfogyasztást. A spanyol import tartja a nyomott árszintet, mivel most náluk szinte koranyári meleg van, és éjszaka is kellemes az idő. A termelők kiváló terméssel kalkulálnak, így középtávon is viszonylag olcsó portékára lehet számítani. Hacsak nem ugrik meg jelentősen egész Európában a kereslet e zöldségféle iránt.