fbpx

Az agrártermelők így is juthatnak traktorhoz

Írta: Barna Ferenc - 2021 február 24.

Kedvezőbb finanszírozási megoldással támogatják a magyar mezőgazdaság szereplőit a gépbeszerzés területén, ami akár traktorhoz jutást is jelenthet. A Mezőgépgyártók Országos Szövetsége és a Takarékbank kötött együttműködési megállapodást, mely alapján a két szervezet információ- és tapasztalatcseréje mellett a hitelintézet tanácsadással, szakmai képzésekkel, piaci előrejelzésekkel is segíti az ágazat versenyképességének javítását – adta ki tájékoztatóját a Takarékbank.

 

Mezőgazdasági tevékenység traktorral
Mezőgazdaság finanszírozása mellett egyéb módon is segíti az agráriumot a Takarékbank (Fotó: Barna Ferenc)

 

A Takarékbank az agrárium meghatározó partnere

Nem csak finanszírozza az ágazatot, hanem a szakmai ismeretekkel, kutatásokkal és elemzésekkel is segíti a magyar mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlődését, az innovatív technológiák bevezetését.

Az ország legnagyobb fiókhálózatával és mobil bankfiókjaival rendelkező Takarékbank számos vidéki térségében is jelen van, ahol más pénzintézmény nem kínál szolgáltatást. Ezzel felvállalja a nem frekventált régiók fejlődésének támogatását, segíti a munkaerőmegtartását, a pandémia utáni gazdasági helyreállásában is meghatározó szerepe van.

 

Mezőgazdasági tevékenység traktorral
Az agrárium fejlőséhez minőségi ugrás kell, a hatékonyságnövelés pedig pénzbe kerül (Fotó: Barna Ferenc)

 

Idén a hatékonyságnövelés a cél

A magyar mezőgazdaság fejlődéséhez, a továbblépéshez, a KAP-ban megfogalmazott specifikus célok eléréséhez a hatékonyságnövelés a kulcs – ebben a Takarékbank szakértői is egyetértenek.

A magyar gazdák a 2020-as évet – a járványos helyzet és a különböző állatbetegségek, a hektikus időjárási tényezők ellenére – jó eredménnyel zárták. Jövedelmük átlagosan 14,9%-kal nőtt, míg az unióban ez az érték 3,5%-os volt átlagban.

Az agrárágazat szereplői optimisták, ezt alátámasztja a Takarék AgrárTrend Index értékének emelkedése is. A jövedelmezőség fenntartásához javítani kell a hatékonyságon, ehhez azonban innovatív technológiai fejlesztésekre, gépbeszerzésekre van szükség, így felerősödik a beruházásösztönző támogatások szerepe.

Forrás: MTI