fbpx

Már csak elektronikusan kérhet de minimis igazolást!

Írta: Szerkesztőség - 2020 szeptember 09.

A kapcsolt vállalkozások támogatási igényei is a 200.000 eurós keretet fogyasztják.

 

 

Az utóbbi hónapokban a koronavírusra való tekintettel több olyan támogatási jogcím is nyílt, amelyik a termelő csekély összegű támogatási keretének terhére biztosított vissza nem térítendő összegeket. Az egyéni de minimis keretet – ami bármely pillanatban vizsgálva az elmúlt három évre vetítve nem lépheti át a 200.000 eurót – a Magyar Államkincstár tartja nyilván. Most megjelent egy közlemény, amely szerint a termelők, illetve meghatalmazottjaik kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően kérhetnek információt a keretük kihasználtságáról.

A kérelemkitöltő felület a Kincstár honlapjáról közvetlenül elérhető az Elektronikus ügyintézés alkalmazás, „Elektronikus kérelemkezelés” menü „Horizontális ügyintézés / Csekély összegű támogatások / Hatósági bizonyítvány” almenüpont segítségével. Az adategyeztetés évente egyszer kötelező is.

A Kincstár a kérelem benyújtásától számított harminc napon belül bizonyítványt állít ki az egyéni de minimis keretről. Egész pontosan a termelő, valamint a vele egy és ugyanazon vállalkozás egybeszámított, szabad, nettó mezőgazdasági csekély összegű támogatási keretéről, illetve arról, hogy eddig milyen de minimis jogcímekre mennyi pénz ment el.

A közlemény itt olvasható.