fbpx

Még nagyobb lett a kecskeméti konzervgyár

Írta: Szerkesztőség - 2020 augusztus 09.

Az elmúlt két évben a csemegekukorica és a zöldborsó feldolgozását korszerűsítették, valamint informatikai eszközöket, vállalatirányítási rendszert szereztek be.

 

Több mint 800 millió forintból bővítette kapacitását a Kecskeméti Konzerv Kft. A termelő berendezéseket, informatikai eszközöket és szoftvereket üzembe helyező cég többek között a csemegekukorica és a zöldborsó feldolgozását korszerűsítette– számolt be a magro.hu a cég weboldalára hivatkozva. A vállalkozás ügyvezetője elmondta, hogy a mintegy 825 millió forint összköltségű beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert 412 millió forint támogatásból és saját forrásból valósították meg. Kovács János azt is közölte, hogy a bevezetett vállalatirányítási rendszer átláthatóbbá és egyszerűbbé tette a termelési, logisztikai és pénzügyi folyamatokat.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei konzervgyárat a mai formájában 2005-ben hozták létre. 2017. óta öt természetes hazai és egy német jogi személy birtokolja. Mintegy 50 mezőgazdasági partnerük évente 6-7 ezer tonna zöldborsót és 80-85 ezer tonna csemegekukoricát termel meg. A vállalkozás ezzel a mennyiséggel mára Európa és Magyarország piacvezető gyártói közé tartozik. A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján a jelenleg 320 főt foglalkoztató Kecskeméti Konzerv Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2019-ben 14,7 milliárd forint volt. A társaság árbevételének több mint 90 százaléka származik exportértékesítésből. A cég a termékeit jellemzően Németország, Olaszország, Ausztria, a visegrádi országok és Svédország piacain értékesíti. Az unión kívül Izrael, Japán és Törökország a célpiac.

A zöldborsó idei betakarításáról és áráról itt írtunk legutóbb.