fbpx

Még csendesebb, még erősebb: indul az új MF-széria!

Írta: Gönczi Krisztina - 2020 július 27.

Új traktorszériával rukkolt elő a Massey Ferguson. Körülbelül 170 mérnök egymillió órát dolgozott a fejlesztésén. A 8S sorozatban fő szempontok voltak a kényelem, a tapadás, a hatékonyság, a megbízhatóság, a könnyű használat és az erő – mondta a cég szóvivője egy élő közvetítés során. A Massey Fergusonról legutóbb a Covid mezőgépgyártásra gyakorolt hatásai kapcsán írt a Mezőhír.

 

 

Kívül-belül más lett

Az új Protect-U dizájn nemcsak külsőségekben jelent változást. A sorozat négy, 205–265 LE teljesítményű modellből áll: az MF8S.205, a 8S.225, a 8S.245 és a 8S.265. A gépek lelke egy hathengeres, 7,4 literes, hatékony és kis karbantartási igényű AGCO-motor. A motor és a fülke egymástól elkülönült egységet képeznek, így a kezelők – amellett, hogy nagyobb látótérrel és kényelemmel rendelkeznek – mindössze 68 decibel zajterhelést kapnak a motor felől.

A széria háromféle erőátvitelt kínál. Jelenleg elérhető a Dyna 7 és a Dyna E-Power váltó, ám a cég 2021-ben bevezeti a Dyna-VT sebességváltót. Az erősebb hidraulikus rendszer alkalmassá teszi a traktorokat a legkomolyabb munkagépek üzemeltetésére. Maguk az erőgépek is súlyosabbak lettek: össztömegük elérheti a 16 tonnát. A hátsó függesztő berendezés pedig akár 10 tonnát is elbír. A traktor abroncsain sem spóroltak: új, exkluzív VF 650/75R42 méretet dobtak a piacra.

A fülke belsejében Datatronic 5 érintőképernyős terminál található, amelyet a traktorfunkciókhoz, például változó sebességű munkavégzés vezérléséhez használhatnak. Az MFvDisplay a kezelő látóterében helyezkedik el, és minden fontos működési információt a felhasználó rendelkezésére bocsát. A traktor 16 darab LED-es fényszóróval világítja be a munkaterepet, ami jól jön az éjszakai műszak során.

A 8S sorozat tagjai biztosítják a precíziós gazdálkodás feltételeit. Az (amerikai) gazdák a traktor mellé egy hároméves előfizetést is kapnak az MF Connect-hez, amely lehetővé teszi a munkavégzés távolból való nyomon követését is. A gazdálkodók az AgriRouter használatával továbbíthatják a táblaadatokat az irodába, vagy onnan ki a földekre.

A virtuális traktormustrát itt indíthatja el.