fbpx

Nincs elég pénze? Ingyen juthat forgóeszközhitelhez!

Írta: Gönczi Krisztina - 2020 június 22.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében megjelent az agráriumhoz kapcsolódó hitel- és garanciakonstrukciókkal kapcsolatos intézkedésekről szóló jogszabály. A 23/2020. (VI. 19.) AM-rendelet több más támogatási rendelet is módosít.

Kiemeljük, hogy a 2020. június 19. és december 31. között az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020, az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 vagy az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében hatályba lépett hitelszerződéssel rendelkező kedvezményezett esetében a támogatás mértéke az esedékessé vált kezességi díjak 100%-a a kezességvállalás teljes futamidejére. A kezességi díjat átvállalja a magyar állam.

Továbbá a de minimis keret terhére ezen hitelek esetében a kamattámogatás mértéke szintén elérheti a 100%-ot a hitel teljes futamidejére. Azaz a forgótőke hiánya nem lehet akadálya annak, hogy tovább vigyük a vállalkozásunkat, most „ingyen” pénzhez juthat az, aki erre hitelszerződést köt.

Hasonlóan ingyelhitelt jelent az Agrár Széchenyi Kártyával felvehető 1, 2 vagy 3 éves futamidejű folyószámlahitel, amelynek maximuma 200 millió forint. Erről itt írtunk.

A beruházási hitelek kamataira pedig fizetési moratóriumot lehet kérni ez év végéig.