fbpx

TULIP Multidisc rövidtárcsák

Írta: Szerkesztőség - 2016 augusztus 04.

– a sokféleség jegyében

 

 

A mai rövidtárcsa piacon nem sok hasonlóan széles választékot találunk, mint a PEETERS cég TULIP márkája.

A cégnél dolgozó fiatal mérnökök és tapasztalt fejlesztők együttes munkájának eredménye a MULTIDISC rövidtárcsák 2. generációja. Az eltérő felhasználási célok alapján 3+1 különböző típusról beszélhetünk: MULTIDISC; MULTIDISC XL; MULTIDISC XXL és a MULTIDISC XL VARIO.

 

 

A MULTIDISC-sorozat az univerzalitás figyelembe vételével azon gazdáknak készül, akik a sekély tarlóhántás mellett a gépet jelentős részben használják magágykészítésre, szántás elmunkálásra. Ennek megfelelően az 510 mm átmérőjű tárcsalapok inkább sík, mint kúpos kivitelűek, de az intenzívebb munka érdekében nagy méretű csipkével készülnek.

A MULTIDISC XL-sorozat már nagyobb tárcsalappal – 560 mm-es – készül, figyelembe véve a nagyobb szártömeget és mélyebben végzett munkát. A tárcsasorok egymástól való nagyobb távolságával eltömődésmentes munkát biztosít. A tárcsalapok dőlésszöge és a nagy csipkék biztos aprítást és kiemelkedően jó bekeverő hatást biztosítanak.

 

 

A MULTIDISC XXL-sorozat nagy – 610 mm – és kúposabb tárcsalapjainak nincs akadály semmilyen növénymaradvány mennyiség esetén sem. A tárcsalap sorok még távolabb kerültek egymástól így az anyagáram már a második sor tárcsalap előtt visszakerül a talajra, nagy üzemeltetési sebesség mellett is.

A MULTIDISC XL VARIO-sorozat egy kicsit kilóg a rövidtárcsák sorából, hiszen a tárcsasorok közé beépítésre került egy hidraulikusan mozgatható kapasor, amely a sekélyebben végzett intenzív munka mellett egy mélyebb (akár 35 cm) lazító munkára is képes.

A TULIP-termékek minőségével szembeni fenntartások nélküli bizalom alapján a cég 24 hónapos gyári garanciát biztosít minden termékére.

Bemutatógép a MULTIDISC XL- és MULTIDISC XL VARIO-sorozatokból – higgyen a szemének, próbálja ki gépeinket! A kipróbálással kapcsolatban keresse az Sz-Agro 2007. Kft.-t.